Start van December in the House

Abseilen van de Oude Mattheüs. Foto: Rob Stevens
Abseilen van de Oude Mattheüs. Foto: Rob Stevens (Foto: )

EIBERGEN - Zaterdag 30 november was de start van een maand vol activiteiten onder de naam 'In the house' in de Oude Mattheüs in Eibergen. Dat ging gepaard met een spectaculaire openingsact waarbij iemand vanuit de klokkentoren abseilde en daar de burgemeester een koffertje overhandigde. Het gerucht ging vooraf dat Van Oostrum zelf dit avontuur zou aan gaan. Maar dat bleek uiteindelijk toch niet het geval.

Door Rob Stevens

Binnen zorgde de Big Band Berkelland Akkoord zaterdagavond voor de muziek. Daarna klonken rondom de kerk de klanken van het midwinterhoorngezelschap dat de bijeenkomst bezocht vanuit hun nabijgelegen locatie WEMA waar ze niet geheel toevallig hun openingsavond van het seizoen vierden. Vervolgens was de beurt aan het welkomstwoord van burgemeester Joost van Oostrum die ook de abseilact introduceerde en van commentaar voorzag.
Tot en met zondag 29 december staan er in het kader van December in the House een groot aantal activiteiten op de agenda. Gedurende de decembermaand is er bijvoorbeeld een tentoonstelling van de kunstkring B-Art. Verder zijn er een aantal speciale diensten, concerten en andere optredens. Zaterdag 7 december om 20.30 uur is het de beurt aan muziekvereniging Excelsior met het koor Timeless voor een sfeervol winterconcert in De Oude Mattheüs. De Syrische vluchteling Haidar Habash vertelt dinsdag 10 december om 19.30 uur over zijn vlucht van Aleppo naar Zelhem. Hij vertelt zijn verhaal met flarden tekst en eigen gedichten. De voorstelling wordt begeleid door twee muzikanten: de Syrische Ghaeth Almaghoot (klarinet en düdük) en de Turkse Baris Ofluoglu (contrabas). Na afloop van de voorstelling die ongeveer een uur duurt, is er gelegenheid om met Haidar in gesprek te gaan. Kerstavond is een kerstfeest voor kinderen en kerstnacht met medewerking van de brassband Akkoord. De afsluiting van 'December in the House' is op 29 december met een 'Lazy sunday in the house' met live muziek van 'The East', met medewerking van Maartje Waanders die zingt en Tom Schraven op de gitaar.
De activiteiten en events zijn de hele maand gratis toegankelijk. Het hele programma is te vinden op de website van de kerk onder het kopje actueel.


pkneibergen-rekken.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden