December in the House

EIBERGEN - In de decembermaand is De Oude Mattheüs aan de Grotestraat 50 een plek vol activiteit. Zondag 8 december gaat men om 14.30 uur sfeervol 'Op weg naar Kerst' met
Vocaal ensemble 4 Joy onder leiding van Jan Klene, Nicole Jongeneel, Nicole Jongeneel, piano, Paul van Vliet, orgel, Tom Westhuis, piano improvisaties, Ad Krijger, orgel afgewisseld met voordrachten van Tineke Hartgers.
Dinsdag 10 december van 11.30 tot 12.00 uur een marktconcert door de organist Ad Krijger met sfeervolle advents- en kerstmuziek van onder andere Bach, Mendelssohn, Jongen, Demessieux.
Dinsdag 10 december – op de Dag van de Rechten van de Mens – is de jonge Syrische vluchteling Haidar Habash uitgenodigd door de werkgroep Amnesty Berkelland en de diaconie. Haidar vertelt vanaf 19.30 uur over zijn vlucht van Aleppo naar Zelhem. In zijn indrukwekkende voorstelling 'KRAS | kerf' geeft hij een stem aan de beelden in zijn hoofd. Hij wordt begeleid door twee muzikanten: de Syrische Ghaeth Almaghoot (klarinet en düdük) en de Turkse Baris Ofluoglu (contrabas).
Woensdag 11 december 19.30 uur is er een klankschalensessie met Klaas Oldegberts, begeleid door Yoke Kooijman. Alle events zijn gratis toegankelijk. Vrije gift is welkom.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden