Molen Wintermarkt op de Needse Berg

De Hollandsche Molen in Neede. Foto: Rieta van der Linde
De Hollandsche Molen in Neede. Foto: Rieta van der Linde

Kijken, proeven en genieten

NEEDE - Onder het motto 'klein maar fijn' organiseren de molenaars Bennie Mensink en Hans van Kooij de 'Molen Wintermarkt'. Op zaterdag 14 en zondag 15 december van 11.00 tot 16.00 uur iedereen is van harte welkom. De molenaars geven aan: "Graag willen wij mensen laten genieten van de gezelligheid in en om de Hollandsche molen in Neede."

Wintermarkt
"Omdat wij graag onze hobby delen met anderen organiseren wij voor het eerst dit jaar een wintermarkt. Tijdens dit evenement zetten we de deur een heel weekend open", vertelt molenaar Bennie Mensink.
Tijdens de wintermarkt worden handgemaakte artikelen verkocht. Nieuwjaars rolletjes bakken de aanwezige dames. Een houtdraaier is aanwezig en verzorgt demonstraties. Er is een proeverij van pannenkoek, brood en cake. Het meel voor de pannenkoeken, brood of cake is te koop. Feestelijke ingepakte producten zijn te koop. De opbrengst van de wintermarkt komt geheel ten goede aan de molen. Het meel en de bakmixen zijn het hele jaar te koop als de molen open is.

Knusse keuken
De afgelopen tijd is er hard gewerkt in de molen, deze beschikt nu over een gezellige knusse keuken en een sanitaire voorziening. Dit maakt het voor de molenaars nog aantrekkelijker om hier als vrijwillige aanwezig te zijn.

Wandelen
De Hollandsche molen is een prima locatie als vertrekpunt voor een wandeling over de Needse berg en door de buurtschap Lochuizen. Voor of na de wandeling kunnen bezoekers komen genieten van het prachtige uitzicht vanaf de stelling en van warme chocolademelk of een glaasje glühwein.

Er is voldoende parkeergelegenheid.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden