Foute-kersttruiendag op IKC Op d'n Esch voor Save The Children

Algemeen

EIBERGEN - Op vrijdag 13 december is het foute-kersttruiendag. Op donderdag 12 december hebben alle partners in IKC Op d'n Esch: Kindcentrum De Meiboom en openbare basisschool Op d'n Esch hier hun steentje al aan bijgedragen. Leraren op school, de pedagogisch medewerkers van het Kindcentrum, ouders en alle kinderen deden hun best om in de meest bijzondere kersttrui te verschijnen.

Vanaf 17.15 uur stonden de deuren van het Kindcentrum de Meiboom open voor iedereen. Bezoekers konden een vrijwillige bijdrage leveren voor de heerlijkheden die door de heldhaftige sponsoren uit Eibergen zijn aangeboden, de Kerstman was aanwezig en gedurende de hele week worden er lege flessen ingezameld in beide schoolgebouwen en op het kindcentrum. Daarmee hebben zij een heldendaad te verricht voor kinderen in nood die opgroeien in een oorlog of in armoede. 13 december is het namelijk Save the Children's Foute Kersttruiendag. In heel Nederland zamelen mensen geld in voor kinderen in nood. De opbrengst wordt door Save the Children besteed aan voedsel, onderdak, dekens, warme kleding en bescherming van kinderen in nood, bijvoorbeeld in Libanon, Somalië, India en Zuid-Soedan.

Dankzij Foute Kersttruiendag hebben de kinderen en ouders iets goeds kunnen doen voor kinderen elders in de wereld in een periode die in Nederland vooral symbool staat voor warmte, gezelligheid en lekker eten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant