Het Sterrenpalet 6, Kampioen van Eibergen 2019  Jongens/Meisjes Mix gp 7/8. Foto: PR
Het Sterrenpalet 6, Kampioen van Eibergen 2019  Jongens/Meisjes Mix gp 7/8. Foto: PR

Groot enthousiasme bij 180 deelnemers aan schoolbasketbaltoernooi Eibergen

Algemeen

EIBERGEN - Op woensdagmiddag 11 december werd in de Pickerhal het traditionele basketbaltoernooi voor de Eibergse basisscholen gehouden. Met 180 deelnemers verdeeld over 25 ploegen was het toernooi opnieuw uitstekend bezet.

En niet alleen op en rond de speelvelden was het druk, ook de tribunes waren continu goed gevuld met school- en/of klasgenoten, ouders en verdere familieleden. Alle aanwezigen samen wisten zo een orkaan van geluid te produceren.

Vooral dankzij alle vrijwilligers, zowel bij de deelnemende schoolteams als van het organiserende Picker Reds waaronder ook een groot aantal leerlingen van Het Assink, waren er aan het eind van de middag alleen maar winnaars: de deelnemende kinderen.

Er werd door leerlingen uit respectievelijk de groepen 5, 6, 7 en 8 met een verbeten strijdlust gespeeld om het Kampioenschap van Eibergen voor het schooljaar 2019-2020. De emoties bij de kinderen wisselden elkaar in hoog tempo af: euforisch na te hebben gewonnen; diep bedroefd na verlies; boos bij vermeend onrecht; gelukzalig na een score; balend na (weer) een misser; huilend van pijn na een val; getergd omdat het maar niet wilde lukken en tenslotte van glorieus tot teleurgesteld bij de eindstand. Ze lieten ze bijna allemaal zien.

De meeste kinderen speelden technisch gezien behoorlijk goed. Dit was het resultaat van de extra aandacht voor basketbal die de sportleerkrachten (onder andere afkomstig van Sportfederatie Berkelland) in de afgelopen weken op alle deelnemende scholen in de lessen hebben gegeven.
Vanwege hun fanatisme werd niet altijd voldaan aan de belangrijke basketbal-spelregel 'geen (expres bedoeld) persoonlijk contact'. Waar nodig grepen de scheidsrechters in bij te opzichtig schouderduwen of armgebruik bij vóórkruipen: de wedstrijdjes werden met een optimale inzet gespeeld maar bleven sportief.

De BC Picker Reds hoopt dat met dit toernooi weer een aantal nieuwe jonge leden hun weg naar de club zullen weten te vinden. Alle kinderen die belangstelling voor basketbal hebben kunnen vanaf januari een periode geheel gratis mee komen trainen tijdens de mini-trainingen van de club: iedere woensdag van 17:30 tot 18:30u in de Eibergse Pickerhal.

Na meer dan 50 wedstrijdjes (elk deelnemend team speelde tenminste vier wedstrijdjes) konden de prijzen worden verdeeld in drie categorieën.
In de categorie Jongens/Meisjes Mix 5/6 werd het team van Het Sterrenpalet 4 Kampioen van Eibergen. Zij versloegen in de finale het team van Het Simmelink 1. Op de derde plaats eindige het team van Het Simmelink 2.
Ook in de categorie Jongens/Meisjes Mix gp 7/8 ging het kampioenschap naar een team van Het Sterrenpalet (6). Tweede en derde werden respectievelijk Op d'n Esch 4 en Het Simmelink 4.
In de categorie Jongens gp 7/8 trok het team Op d'n Esch 3 het kampioenschap ongeslagen naar zich toe. En lieten de teams Het Sterrenpalet 8 (tweede) en van Menno ter Braak 4 (derde) achter zich.

Bijgaande foto: Het Sterrenpalet 6, Kampioen van Eibergen 2019 Jongens/Meisjes Mix gp 7/8