Groot spreekuur voor grensgangers

ACHTERHOEK - Wonen in Nederland en werken in Duitsland? Voor veel inwoners van de grensstreek is dat dagelijkse koek: zij steken elke dag de grens over om in het buurland aan de slag te gaan. Daarbij ontstaan veel vragen – die het GrensInfoPunt van de EUREGIO kan beantwoorden. Daarvoor vindt op woensdag 22 januari een groot spreekuur plaats in het gemeentehuis aan de Markt in Aalten, van 09.30 tot 13.00 uur. Hiervoor hoeft geen afspraak te worden gemaakt en de informatie is gratis.

Wat komt er allemaal bij kijken wanneer je in Duitsland werkt? Hoe zit het met de belastingaangifte wanneer je binnen één kalenderjaar in Nederland en Duitsland hebt gewerkt? Wat zijn de gevolgen voor je pensioen wanneer je jarenlang niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland werkzaam bent geweest? En waar moet je op letten wanneer je uiteindelijk toch besluit om naar Duitsland te verhuizen?

Tijdens een groot spreekuur op 22 januari geeft het GrensInfoPunt van de EUREGIO antwoord op alle vragen van voormalige en huidige grenspendelaars omtrent wonen en werken in het buurland. Werkgevers en werknemers kunnen er terecht met hun vragen over onder andere sociale zekerheid, belastingen en arbeidsrecht. Ook mensen die zijn geïnteresseerd in een baan in Duitsland of naar Duitsland willen emigreren, kunnen hier hun vragen stellen. Naast adviseurs van het GrensInfoPunt zijn er vertegenwoordigers van de Belastingdienst, de Duitse Finanzverwaltung, de Deutsche Rentenversicherung, het UWV en de Sociale Verzekeringsbank (Bureau voor Duitse Zaken) aanwezig. Het spreekuur duurt van 9.30 uur tot 13.00 uur en vindt plaats in het Gemeentehuis Aalten, Markt 7 te Aalten. De informatie is gratis en onafhankelijk; een afspraak maken is niet nodig.

Het is ook mogelijk om een individuele afspraak te maken. Daarvoor kan men contact opnemen met het GrensInfoPunt via 053 / 460 51 51 of grensinfopunt@euregio.eu. Op de website www.grensinfopunt.eu is veel algemene informatie en antwoord op veel gestelde vragen te vinden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden