Klootschieters Zwolle vergroten voorsprong in landelijke straatcompetitie

RUURLO – Koploper Zwolle bleek weer te sterk voor de rest van de teams maar de voorsprong was maar een schot op nummer twee Beuningen. De Achterhoekse klootschieters deden goed mee tidjens de landelijke wedstrijd op het parcours van klootschietvereniging 't Trefpunt uit Steenderen in Baak.

Ook KV 't Broek uit Ruurlo wist een goed resultaat neer te zetten. Het verleden heeft geleerd dat op het parcours van 't Trefpunt in Baak een schot het verschil kan zijn tussen een top- en een subtopklassering. Ook afgelopen zondag bleek dat waarheid te zijn. Het verschil tussen de eerste plaats en de achtste plaats was slechts vijf schoten. 't Broek mocht als eerste weg en begon vrij goed. Directe tegenstander was De Brink uit Ootmarsum. In een gelijk opgaande wedstrijd bedroeg het verschil gedurende de gehele wedstrijd niet meer dan een schot. Met name het gedeelte op ongeveer tweederde van het parcours verliep prima. Op deze brede weg die ook gebruikt wordt tijdens Champions Tour wedstrijden werd de basis gelegd voor een goede einduitslag. De Brink kwam met 54 schoten net niet aan de finish terwijl 't Broek dit net wel redde. Daarmee werden de mannen uit Ruurlo zevende en moest De Brink genoegen nemen met de achtste plaats. Zwolle kwam als enige met een score van 48 schoten binnen. Een schot voor op Beuningen en twee schoten op Mander de nummer twee in het tussenklassement.

Koploper Zwolle staat nu zes punten voor op Mander en acht punten op Beuningen. Nooitgedacht en Ons Streven zijn met respectievelijk tien en elf punten achterstand vrijwel kansloos voor de titel geworden. 't Broek neemt met de goede score van dit weekend inmiddels de zevende plaats in het tussenklassement in. Zowel Beuningen 2 als De Brink zijn gepasseerd maar de verschillen onderling zijn te verwaarlozen.

De volgende landelijke straatwedstrijd is 9 februari bij KNT in Mander.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden