Keurmeesters in de weer bij de eindkeuring van konijnen. Foto: PR
Keurmeesters in de weer bij de eindkeuring van konijnen. Foto: PR (Foto: NPV-Neede)

Spilbroekshow van NPV Neede

NEEDE - De Spilbroekhal in Neede wordt in het laatste weekend van januari (zaterdag 25 en zondag 26 januari) weer omgetoverd in een kleindierenparadijs. Want dan houdt de NPV-Neede haar jaarlijkse kleindierententoonstelling (sporthal ’t Spilbroek, Bleekenweg 14, te Neede). Bezoekers kunnen genieten van allerlei kippen, eenden, konijnen en duiven, van groot tot klein en allerlei kleuren.De dieren zijn te bekijken maar er zijn ook dieren te koop.

De officiële opening van de Spilbroekshow 2020 en de uitreiking van de hoofdereprijzen wordt gedaan door wethouder Maikel van der Neut van de gemeente Berkelland. Voor de jonge bezoekers organiseert de NPV een kleurwedstrijd waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Ook kunnen de kinderen zondags een afwasbare tattoo laten plaatsen door Marieke.

Harry Ligtenbarg uit Neede demonstreert zijn passie voor het bewerken van hout met het maken van kunstwerken en Appie Pasman uit Ruurlo het ambacht stoelmatten. Boomkwekerij De Hofmaat legt weer een fraaie tuin aan in de sporthal.

De NPV-Neede nodigt bezoekers van harte uit om de show te bezoeken. De openingstijden zijn zaterdag 25 januari van 10 tot 19 uur en zondag 26 januari van 10 tot 16 uur. De entree is drie euro per persoon en kinderen tot en met 12 jaar hebben onder geleide gratis toegang. Leden, donateurs en adverteerders hebben eveneens vrije toegang.

Zondagavond wordt de sporthal weer ontruimd en schoon opgeleverd. Het bestuur is zeer content dat ze bij het organiseren van deze tentoonstelling geholpen wordt door circa 75 vrijwilligers, zowel leden als niet leden. "We zijn als NPV-Neede blij dat we ook dit keer weer een complete tentoonstelling kunnen organiseren met een grote verscheidenheid aan dieren", aldus voorzitter Dinant Rohaan. "Er zijn ruim 900 dieren te bewonderen en die komen vanuit de hele regio. Natuurlijk uit de Achterhoek en Twente maar ook van de Veluwe, Salland, Liemers en van over de grens uit Stadtlohn."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden