Voorstelling 'Mozes'

REGIO - De commissie Ontmoeting & Inspiratie van de St. Paulusparochie en de Commissie Inspiratie en Ontmoeting van de PKN-gemeenten van Eibergen/Rekken en Neede verheugen zich erop iedereen te mogen verwelkomen bij een grootse theatervoorstelling: 'Mozes'. De voorstelling vindt plaats op zondag 26 januari vanaf 15.00 uur in de Oude Mattheüskerk, Grotestraat 50, Eibergen; inloop vanaf 14.30 uur. Deze voorstelling werd eerder in de Nederlandse schouwburgen gespeeld. De entree is gratis, na afloop worden de bezoekers om een vrije gift verzocht.

Na zijn alom geprezen solo's over onder andere Fortuin, Hitler en zijn grootvader, buigt Helmert Woudenberg van Toneelgroep Jan Vos zich in zijn vijftiende solo over het verhaal van Mozes: de man die met zijn volk op de vlucht sloeg, op zoek naar een betere toekomst.

'Mozes' vertelt het verhaal van het Joodse volk, dat in Egypte het leven onmogelijk wordt gemaakt en op de vlucht slaat. God kiest Mozes uit om deze exodus te leiden, maar Mozes is een bescheiden, introverte man die zich niet zomaar toegerust voelt deze opdracht tot een goed einde te brengen. Geplaagd door twijfels en onzekerheden leidt hij het Joodse volk tijdens een jarenlange barre tocht door de woestijn, op zoek naar het Beloofde Land, een plek waar weer leven en een toekomst wacht.

'Mozes' zet de door nood gedreven volksverhuizingen die vandaag de dag plaats vinden in het perspectief van een bijbels verhaal. Hoe is het om huis en haard te moeten verlaten, een onzekere toekomst tegemoet? Waarbij de opluchting, die met het vertrek gepaard gaat, al snel plaatsmaakt voor onzekerheid. Waar moet je heen? Hoe pas je je aan aan een nieuwe omgeving? Hoe vind je rust, als je in plaats van onderdrukt volk opeens ongewenste vreemdelingen bent geworden?

'Mozes' is een verhaal over rampspoed en ontberingen, maar ook over vrijheid, hoop en verandering.

Meer berichten