De gedecoreerde Gerwin Starink met de hoogheden van De Waterrot'n en burgemeester Joost van Oostrum. Foto: PR
De gedecoreerde Gerwin Starink met de hoogheden van De Waterrot'n en burgemeester Joost van Oostrum. Foto: PR (Foto: )

Gouden Waterrot voor Gerwin Starink

EIBERGEN - Op zondag 12 januari vond de jaarlijkse receptie van ECG De Waterrotn uit Eibergen plaats. Op deze bijeenkomst vond de uitreiking van de onderscheiding De Gouden Waterrot plaats aan Gerwin Starink.

In een bomvolle zaal in residentie Grand Café de Klok hadden zich onder muzikale begeleiding van dj Disco Kings (Christo Meijer) een zestal buur-carnavalsverengingen verzameld. Het aanwezige publiek werd getrakteerd op spetterende optredens van zes dansgroepen van de diverse verenigingen, een verrassingsoptreden van Full Power en een buut van burgemeester Joost van Oostrum, zijn creatie van Annie Borckink (oud lid van onze vereniging) was grandioos.

Eén van de hoogtepunten van de receptie is, jaarlijks, klokslag 12 uur, de uitreiking van de Eibergse Waterrot. In de volksmond heet deze onderscheiding 'DeGouden Waterrot.
De Waterrot is eerder bronskleurig; het 'Gouden' slaat meer op de verdiensten van de ontvanger. Het doel van deze onderscheiding is om elk jaar weer stil te staan bij mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen.
Het bestuur van ECG Dde Waterrot'n is ervan overtuigd een goede bestemming voor de 30ste Gouden Waterrot te hebben gevonden, met de uitreiking aan Gerwin Starink. Argumenten om hem de onderscheiding toe te kennen, zijn: hij is als ondernemer goed voor zijn medewerker, hij rijdt belangeloos de bus voor de ouderenmiddag, hij verzorgt het ontbijt voor Pax Kinderhulp; hij is koninklijk onderscheiden voor zijn 25-jarige inzet als lid van de vrijwillige brandweer in Eibergen.

ECG De Waterrot'n kijkt met genoegen terug op de geslaagde bijeenkomst.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden