Bedrijventerrein Everskamp in Ruurlo.Foto: Rob Stevens
Bedrijventerrein Everskamp in Ruurlo.Foto: Rob Stevens (Foto: )

Bedrijven melden zich voor industrieterreinen

BERKELLAND - Berkelland kent een aantal bedrijfsterreinen. Eén ervan is de Everskamp dat parallel aan het spoor ligt in Ruurlo. Lange tijd kwam dat terrein maar moeilijk tot ontwikkeling. Wethouder Gerjan Teselink bespeurt echter een kentering.

Er dienen zich de laatste tijd diverse partijen aan om er grond aan te kopen voor hun bedrijf. Het bedrijf Hocon van de heer en mevrouw De Hoog, gevestigd in Brockhorst, heeft bijvoorbeeld in Ruurlo een kavel van bijna drieduizend vierkante meter aangekocht voor hun groothandel in hout en plaatmateriaal. En ook met andere bedrijven worden momenteel vergelijkbare gesprekken gevoerd. Teselink: "Op die ontwikkeling mogen we trots op zijn als gemeente. Elders in Berkelland zien we vergelijkbare ontwikkelingen, zoals De Russchemors in Neede waar de zaken ook goed gaan. De economische voorspoed wordt nu gelukkig ook hier in Berkelland zichtbaar."

De maximale omvang van een kavel op de Everskamp in Ruurlo mag op dit moment maar 2500 vierkante meter zijn. De ondernemers van Hocon wensen echter een groter kavel voor hun bedrijf. De gemeente wil daarom af te wijken van deze bepaling in het bestemmingsplan.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden