Henk Stemerdink Wim Goorhorst Wim van de Kamp Gerrit Stomps voor het zondag schooltje. Foto: Rob Stevens
Henk Stemerdink Wim Goorhorst Wim van de Kamp Gerrit Stomps voor het zondag schooltje. Foto: Rob Stevens (Foto: )

Derde winterwandeling van Schietvereniging Kerkloo

EIBERGEN - Het is nu voor de derde keer dat Schietvereniging Kerkloo een winterwandeling organiseert. Dit jaar hebben Gerrit Stomps, Wim van de Kamp, Henk Stemerdink en Wim Goorhorst voor zondag 9 februari een wandeling van acht en van elf kilometer uitgezet die wandelaars onder andere door de buurtschap Het Loo voert.

Door Rob Stevens

Gerrit Stomps is blij met de stijgende lijn in de bekendheid van de wandeling. Stomps: "Het eerste jaar begonnen we met 241 deelnemers, vorig jaar waren er dat al bijna vijfhonderd. Ik ben reuze benieuwd waar we dit jaar op uit komen. We hebben inmiddels duizend folders verspreid, dus daar kan het niet aan liggen. Het weer was uitzonderlijk mooi vorig jaar, nadat we de tocht overigens wel een week hebben uitgesteld in verband met de slechte weersverwachtingen voor de oorspronkelijk geplande zondag. We zaten na de wandeling met t-shirts buiten in de zon bij het clubgebouw van schietvereniging Kerkloo."

De wandeling brengt deelnemers dit jaar langs de meanderende Ramsbeek, door de buurtschap 't Loo, langs de Berkel, het Muldershuis en de Mallumse Watermolen en gaat over bospaden, verharde wegen, zandweggetjes en langs kavelsloten. Speciaal voor deze wandeling is die dag het zondagsschooltje op het Loo/Mallem opengesteld voor een kijkje binnen. Het schooltje werd gebouwd in 1893. Bij Goorhorst aan de Looweg kruisen de korte én lange route en kan koffie worden gedronken. Ook de kruidentuin is die dag open.

Informatie
De start van de wandeling is bij het gebouw van schietvereniging Kerkloo aan de Hoge Diek 1, in Eibergen. Er kan tussen 10.30 en 13.00 uur begonnen worden aan een wandeling van acht of elf kilometer. De routes zijn met geel/zwarte pijlen aangegeven. Deelname kost vijf euro per persoon. Daarvoor krijgen deelnemers een kop koffie of thee en na afloop erwtensoep. Deelname voor kinderen tot en met twaalf jaar is gratis.

Schieten
De organisatoren hopen dat de tocht ook tot wat meer bekendheid leidt van de schietvereniging met haar dertig leden. Jong schuttersbloed zou welkom zijn. Vrijdag 24 januari is de begindag van de schietcompetitie voor bedrijven, verenigingen en families. Hiervoor kunnen nog teams met elk vier deelnemers worden aangemeld. Elk team schiet één avond voor deze competitie. Belangstellenden kunnen zich hiervoor nog aanmelden bij Gerben Kemink, tel. 0618915977.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden