Amy, Lieke en Wenke bakken voor Australië. Foto: PR
Amy, Lieke en Wenke bakken voor Australië. Foto: PR (Foto: )

Wenke, Amy en Lieke in actie voor Australië

NOORDIJK - Amy, Lieke en Wenke uit groep 8 van De Tormijnschool in Noordijk zijn twee weken geleden een actie gestart om geld in te zamelen voor de getroffen dieren in Australië.

Naar aanleiding van een les Nieuwsbegrip (begrijpend lezen) over de branden in Australië nam Wenke het initiatief om met haar vriendinnen Lieke en Amy uit groep 8 een bak-actie op te zetten genaamd 'Baking4AustralianAnimals'. Ze maakten appeltaarten, cakes en appelflappen, ontwierpen een eigen bestelformulier, bepaalden de prijs van de verschillende baksels en hebben dit op school uitgedeeld aan de leerlingen en leerkrachten. Meteen kwamen de bestellingen binnen en er is dan ook thuis veel gebakken de afgelopen weken en nog steeds komen er bestellingen binnen.

Donderdag overhandigden ze trots, onder toeziend oog van hun klas, een appeltaart aan hun juf Sonja Grooters (die overigens net terug is van de Weisensee waar ze de alternatieve Elfstedentocht heeft geschaatst). Ze hebben namelijk al 176 euro opgehaald voor de dieren in Australië. Natuurlijk zijn ze al ontzettend blij met dit bedrag, maar ze hopen minimaal 250 euro over te kunnen maken. Dus wie zin heeft in een appeltaart van tien euro, een grote cake van vijf euro of in vier appelflappen voor vijf euro, om daarmee de actie te steunen, kan mailen naar baking4australiananimals@gmail.com.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden