Docente Marieke Willink maakt namen van de best-verkopende leerlingen bekend vlnr Mohammed Mashmshia, Bryan van Bruggen, Amèl Boonk, Jasmijn Grootholt en Lieve Hobelman. Foto: PR
Docente Marieke Willink maakt namen van de best-verkopende leerlingen bekend vlnr Mohammed Mashmshia, Bryan van Bruggen, Amèl Boonk, Jasmijn Grootholt en Lieve Hobelman. Foto: PR (Foto: )

Assink-leerlingen doneren mooi bedrag aan Stichting Jarige Job

NEEDE- Vmbo-leerlingen uit het derde jaar van het Assink Lyceum uit Neede overhandigden afgelopen donderdag 1001 euro aan Stichting Jarige Job. Het bedrag verdienden de leerlingen tijdens het Assink Event 4 X-mas afgelopen december, waar ze zelfgemaakte producten verkochten. Leerlingen Bryan van Bruggen, Mohammed Mashmshia, Lieve Hobelman, Amèl Boonk en Jasmijn Grootholt maakten met hun kraampjes de meeste winst en kregen daarvoor van het docententeam een attentie.

Het Assink Event 4 X-mas wordt jaarlijks op de locatie aan de Parallelweg georganiseerd en maakt deel uit van het vak Dienstverlening en Producten. Leerlingen regelen zelf de inkoop, verkoop, promotie en organisatie van de kerstmarkt. Ondernemersvaardigheden en zelfstandigheid komen worden zo geoefend en verbeterd.
Leerlingen kiezen zelf de bestemming van het opgehaalde bedrag. Stichting Jarige Job verzorgt verjaardagspakketten voor kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat daar thuis geen geld voor is. Jarige Job kon zelf niet aanwezig zijn maar heeft in een videoboodschap laten weten zeer dankbaar te zijn voor dit mooie bedrag.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden