De lezing van Eric Meijer gaat over de wijze waarop planten elkaar beïnvloeden. Foto: Ria Groen
De lezing van Eric Meijer gaat over de wijze waarop planten elkaar beïnvloeden. Foto: Ria Groen (Foto: )

Lezing van Groei & Bloei

BERKELLAND - De eerste lezing in het nieuwe jaar van Groei&Bloei Berkelland/Haaksbergen e.o., op maandag 10 februari, draait om het thema 'spelen met harmonie en contrast in vorm en kleur'. Spreker is Eric Meijer van het gelijknamige Tuinontwerp & Adviesburo uit Wageningen. Hij vertelt over het versterkende effect van bepaalde plantcombinaties. Ofwel: 1+1=3.

Vast herkenbaar: zo'n plantgroep waarvan men hoge verwachtingen had, maar die niet mooi tot z'n recht komt in de border. En dat planten ineens 'opbloeien' als je ze naast een andere plantgroep zet. Volgens de in Twente geboren tuinontwerper Eric Meijer heeft dat veel te maken met de juiste plantcombinaties, met harmonie en contrast in vorm en kleur. Dat vindt hij dan ook een belangrijk aspect van een beplantingsplan voor een border.

Met tal van aansprekende voorbeelden laat Eric Meijer zien wat hij bedoelt met 1+1=3. Hij geeft uitleg over het effect van plantenkleuren en -vormen op elkaar en onthult hoe dit mechanisme werkt. Welke sfeer creëren twee aarvormen naast elkaar in vergelijking met een aarvorm zij-aan-zij met een schermbloem? En wat is bij twee verschillende paarse bloeiers bijeen anders dan wanneer je paars combineert met geel? Via een bescheiden vorm van interactie met het publiek laat Meijer dit bijzondere effect ervaren. Overigens is de Wageningse tuinontwerper gespecialiseerd in prairiebeplanting en siergrassen. Voor meer info: www.meijertuinontwerp.nl.

De lezing is op maandag 10 februari, 19:30 uur, zaal open 19.00 uur, bij HCR Prinsen, Eibergseweg 13 in Haarlo. De entree is voor leden gratis; niet-leden betalen vijf euro.

Meer berichten