Maxx is gezond

NEEDE - Maxx, praktijkonderwijs in Neede heeft het vignet Gezonde School behaald op het thema relaties en seksualiteit én is een Gezonde School. Maxx is trots op dit behaalde resultaat. Dit wordt gevierd op maandag 10 februari met leerlingen, medewerkers en wethouder Anjo Bosman van de gemeente Berkelland.

Met het vignet Gezonde School laat Maxx zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt Maxx Onderwijs voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen. Directeur Barbara Schimmel van Maxx is trots om een Gezonde School te zijn. "In de hal van onze school hangt een bordje met het logo Gezonde School. Zo kan iedereen die onze school bezoekt zien dat onze school een gezonde school is!"

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat Relaties en Seksualiteit. Yvonne Wesselink, coördinator gezonde school en docent Zorg en Welzijn & Facilitair, heeft zich de afgelopen jaren samen met haar collega's ingezet om een lesprogramma op te zetten. Zo krijgen alle leerlingen in alle leerjaren onderwijs over relaties en seksualiteit. Een van de lespakketten is Lang leve de liefde. Maxx Onderwijs is zelfs genomineerd voor de 'Lang leve de liefde award'. In de 'week van de liefde' van 10 tot en met 16 februari wordt bekend of Maxx deze award heeft gewonnen.

Op maandag 10 februari wordt dit gevierd samen met leerlingen en medewerkers. Deze hele dag staat in het teken van het thema Relaties en seksualiteit. GGD Noord en Oost Gelderland is ook aanwezig met gadgets en flitsactie in de klassen. Karin van Sleeuwen, gezonde-school-adviseur van de GGD NOG, is betrokken geweest bij het worden van een gezonde school. "Super dat Maxx hier mee aan de slag is gegaan. Gezonde leerlingen zitten niet alleen lekkerder in hun vel maar kunnen hun talenten ook beter benutten."

Meer berichten