Een van de resultaten van de workshop knikkerbaan. Foto: PR
Een van de resultaten van de workshop knikkerbaan. Foto: PR

Allerlei workshops op Tormijnschool

NEEDE - Een van de vele hoogtepunten bij de presentatie van de workshops op de Tormijnschool in Noordijk was een heuse goochelshow, waarbij knopen soms wel en soms niet uit een touw wilden, een soort balletje balletje werd gespeeld en tien euro zich vanzelf leek te verplaatsen. Natuurlijk ontbrak ook de kaarttruc niet.

Er was ook een workshop waarbij kinderen zelf houten bordspelen hadden gemaakt. Door het spel in het hout te branden waren er mooie spellen gemaakt zoals mens-erger-je-niet, dammen en ganzenbord. Deze spellen werden ter plekke uitgeprobeerd. In trek was ook de workshop macramé. Met wollen draden hadden kinderen geknoopt rond een dikke tak of rond een potje waardoor een hanger ontstond om een plantje in te doen.
Creativiteit was ook nodig bij de workshop knikkerbaan. In groepjes gingen de kinderen aan de slag met spijkers, doppen, draad en ander materiaal om een baan voor de knikker te maken. Al deze materialen waren bevestigd op een groot houten bord. Bovenaan ging de knikker in de baan en het was de bedoeling dat hij aan het eind van de baan in een bakje terecht zou komen. Dat lukte prima.
Leuk en leerzaam was het ook voor de kinderen die gekozen hadden voor de workshop natuurkunde. Ze mochten allerlei proefjes doen met lucht, drijven en zinken en elektriciteit. Zo maakten ze een lavalamp, een armband met ledlichtjes en schoten ze met een stofzuigerkanon een stuiterbal over het schoolplein.

Meer berichten