De 4-5 mei organisatie bij het herdenkingsmonument in Beltrum. Foto: PR
De 4-5 mei organisatie bij het herdenkingsmonument in Beltrum. Foto: PR (Foto: PR Organisatie 4-5 Mei Beltrum)

Beltrum herdenkt 4-5 mei

BELTRUM - In 2020 herdenkt Nederland de oorlog en vieren we 75 jaar vrijheid. Ook in Beltrum wordt hierbij op maandag 4 en dinsdag 5 mei stilgestaan. De Raad van Overleg Beltrum en de 4-5 mei commissie bestaande uit Martin Bouwmeesters, Wigbert te Brake, Luc Nijhuis en Carla Klein Breteler zijn achter de schermen al maanden actief om van deze dagen iets bijzonders te maken, met en voor de Beltrumse bevolking.

Door: Henri Walterbos

Op 4 mei vindt de Dodenherdenking plaats. Daarna is er vanaf 19.00 uur een indrukwekkend herdenkingsconcert in de kerk te Beltrum met medewerking van Muziekvereniging Concordia Beltrum. "Het programma zal bestaan uit verschillende muziekstukken ter herinnering aan degenen die voor ons hebben gestreden en die door oorlogshandelingen zijn overleden", vertelt Carla Klein Breteler. "Dit concert wordt om 19.55 uur afgesloten. Om 20.00 uur nemen we de 2 minuten stilte in acht. Aansluitend wordt iedereen uitgenodigd voor een kop koffie en is er gelegenheid om na te praten in de tent op het Mariaplein."
Op 5 mei start de ochtend met een sport- en spelactiviteit voor de Beltrumse jeugd. Door de lopersgroep van Beltrum wordt het bevrijdingsvuur opgehaald uit Haarlo en bij de kerk ontstoken. Voor alle bezoekers bestaat de mogelijkheid om aan een bevrijdingslunch deel te nemen. Hierover in een later stadium meer. Aansluitend, vanaf ongeveer 14.15 uur, volgt een prachtig bevrijdingsevenement in de sfeer van de landelijke festivals met medewerking van onder andere Fabulous Fifteen, Zanggroep Rhumtas en Muziekvereniging Concordia. Vanaf 17.00 uur treedt als afsluiter de band X-Orchestra op in de tent op het Mariaplein. Er volgt nog een officieel moment deze dag. Ook hierover later meer. "We hopen op een grote opkomst beide dagen."

Meer berichten