Niek, Ties, Finn en Mart. Foto: Charles Wansink

Gouden medaille voor Finn te Morsche

Algemeen

EIBERGEN - Nu de kwalificatiewedstrijden voor district Oost erop zitten kan de balans worden opgemaakt voor de turners van de Eibergse gymnastiekvereniging Odival. De doorstromingen van de Duo Districts Finale en de landelijke achtste finales gaan bekend worden. Zeker van een plaats in de achtste finales is Sjoerd de Groot en, zoals het er nu naar uitziet, is ook Tren Meuleman geplaatst voor de landelijke achtste finale in Ede. Bij de wedstrijden in Twello haalde Finn te Morsche een gouden medaille.

In Twello moesten vijf Odival-turners hun uiterste best doen om zich te plaatsen voor de Duo District Finale en de landelijke achtste finale. In de eerste wedstrijd moest Tren Meuleman turnen. Hij komt uit in de landelijke 2e divisie niveau instap 16. In de vorige wedstrijd was Tren nog elfde maar in Twello wist hij een knappe zesde plaats te behalen met 99.30 punten. Een goede verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijd.
In de tweede wedstrijd van die dag turnden Finn te Morsche, Mart de Groot, Ties Iliohan en Niek Weerkamp voor plaatsen in de Duo Districts Finale Oost. Finn te Morsche turnt dit jaar voor het eerst wedstrijden en op een behoorlijk niveau. Hij komt uit in de landelijke vierde divisie in de categorie benjamin niveau 19. Finn behaalde in Twello een gouden medaille met een puntentotaal van 104.35 punten. Met drie eerste plaatsen op de toestellen vloer, voltige en ringen een prima prestatie voor het eerste seizoen. En daarmee heeft hij zich verzekerd van een finaleplaats.
Mart de Groot turnt dit seizoen voor het eerst als pupil 18. Mart behaalde een zesde plaats met 101.25 punten en zal moeten afwachten op de doorstroming. Hij kwam op ringen, sprong en brug uit op een tweede, vierde en vijfde plaats. Ties en Niek turnen beiden in de categorie pupil 17, een hoog niveau voor deze jongens in een heel groot deelnemersveld van 28 turners. Ties behaalde een twintigste plaats met 94.55 punten. Ties deed het vooral goed op sprong en ringen. Niek werd 2ste met 89.55 punten, en dat in een grote groep jongens die vaak meer trainingsuren hebben dan beide jongens van Odival.
De Duo Districts Finale is op 28 maart in Nijverdal. En de eerste achtste finale landelijk is in Ede op 21 en 22 maart. Alle wedstrijdverslagen zijn ook te lezen op de website.