Henk Stemerdink Wim Goorhorst Wim van de Kamp Gerrit Stomps voor het zondagsschooltje. Foto Rob Stevens
Henk Stemerdink Wim Goorhorst Wim van de Kamp Gerrit Stomps voor het zondagsschooltje. Foto Rob Stevens

Winterwandeling SV Kerkloo verzet in verband met storm

EIBERGEN - Het stond gepland voor zondag 9 februari, de winterwandeling van Schietvereniging Kerkloo. Maar de wandeling is verzet naar zondag 1 maart. Net als vorig jaar gooide het weer roet in het eten. Code oranje of rood, wind van orkaankracht en heftige regens, zo luidden de voorspellingen van het KNMI voor 9 februari. Niet de ideale omstandigheden voor een rustige wandeling. Domme pech.

Door Rob Stevens

Die weersverwachting was voor de organisatoren Gerrit Stomps, Wim van de Kamp, Henk Stemerdink en Wim Goorhorst reden om de geplande wandeling af te gelasten en een nieuwe datum uit te schrijven. Dat wordt zondag 1 maart dus. Het is nu voor de derde keer dat Schietvereniging Kerkloo de winterwandeling organiseert. Dit jaar is een 9 en 11 kilometer traject uitgezet.
De start van de wandeling is bij het gebouw van Schietvereniging Kerkloo aan de Hoge Diek 1 in Eibergen. Er kan tussen 10.30 en 13.00 uur begonnen worden aan een wandeling van 8 of 11 kilometer. De routes zijn met geel/zwarte pijlen aangegeven. Deelname kost 5 euro per persoon. Daarvoor krijgen deelnemers een kop koffie of thee en na afloop erwtensoep. Deelname voor kinderen tot en met 12 jaar is gratis.
De wandeling brengt deelnemers dit jaar langs de meanderende Ramsbeek, door de buurtschap 't Loo, langs de Berkel, het Muldershuis en de Mallumse Watermolen. De route gaat over bospaden, verharde wegen, zandweggetjes en langs kavelsloten. Speciaal voor deze wandeling is die dag het zondagsschooltje op het Loo/Mallem opengesteld voor een kijkje binnen. Het schooltje werd gebouwd in 1893. Bij Goorhorst aan de Looweg kruisen de korte én lange route en kan koffie worden gedronken. Ook de kruidentuin is die dag open.

Meer berichten