De Achterhoek Berkelland Rally. Foto: Roy Lobker
De Achterhoek Berkelland Rally. Foto: Roy Lobker

Inloopavonden voor Achterhoek Berkelland Rally

BERKELLAND - Oktober 2019 was de eerste Achterhoek Berkelland Rally, georganiseerd door Eibergenaar Marijn Visser. Hoewel in relatief korte tijd op poten gezet, waren organisatoren, deelnemers en KNAF (Koninklijke Nederlandse Autosport Federatie) zeer tevreden. Voor de deelnemers aan de rally was het een nieuw gebied waar de klassementsproeven werden verreden. Voor de KNAF betekende het een nieuwe rally in het Short Rally Kampioenschap. Eigenlijk was de tweede editie toen al geboren.

Marijn pakte de handschoen op en is al druk doende met de voorbereidingen voor de tweede editie die op zaterdag 3 oktober 2020 wordt verreden. Hoewel tevreden over de eerste editie, ziet hij wel degelijk kleine organisatorische verbeterpuntjes. "We gaan twee dingen in ieder geval anders doen", legt hij uit. "Vorig jaar stuurden we de aanwonenden een brief met daarin de aankondiging van de rally en de toevoeging dat er wellicht wat overlast kon ontstaan. Uiteindelijk is dat allemaal goed gegaan en zijn er geen klachten binnengekomen. Nu we echter wat meer voorbereidingstijd hebben, gaan we persoonlijk bij de betreffende aanwonenden langs en leggen hen uit wat we gaan doen. Daarnaast organiseren we een drietal inloopavonden waarop aanwonenden en bedrijven welkom zijn. Ook hier kunnen ze hun vragen kwijt. De inloopavonden worden gehouden in de kernen waar ook de klassementsproeven gehouden worden, Rekken, Beltrum en Eibergen. Het wordt weer een mooi evenement dit jaar. De KNAF heeft de rally aan het Short Rally Kampioenschap toegevoegd waardoor het totaal aantal races in deze klasse op acht komt. We verwachten dan ook meer deelnemers dan vorig jaar."

De inloopavonden zijn op 3 maart in Café-Restaurant Grenszicht in Zwilbroek, op 9 maart in het Kulturhus in Beltrum en op 13 maart in Hof van Eckberge in Eibergen. Alle avonden duren van 19.00 – 21.30 uur. Voor vragen over de rally kan men contact opnemen met Marijn Visser via: info@achterhoekberkellandrally.nl.

Meer berichten