Met precisie worden de bordjes met salade klaar gemaakt. Foto: PR
Met precisie worden de bordjes met salade klaar gemaakt. Foto: PR (Foto: )

Eetcafé Rekken: 'Waor honneg is, zint iemen'

REKKEN - Het maandelijkse diner op 4 februari in Den Hof was weer uitverkocht. Dinsdag 3 maart is het volgende eetcafé en op dinsdag 5 mei is er een speciaal 'Bevrijdings-Eetcafé', waar 150 Rekkenaren aan deel kunnen nemen. Aanmelden kan nu al. 

'Woar honneg is, zint iemen', luidt een uitdrukking. Letterlijk vertaald: waar honing is, zijn bijen, maar vaak gebruikt in de betekenis van 'bij iets wat aantrekkelijk is moet je opletten voor gevaar'. Dat roept de vraag op: is er dan een risico bij deelname aan het Eetcafé? Jawel: ieder moet eten wat de pot schaft. Gezien de steeds weer volle bak waaronder enkele nieuwkomers, is dat geen bezwaar.

Marianne Blaauboer had weer nieuws. Ze vertelde dat de ING Bank Zonnebloem afdeling Rekken heeft genomineerd voor een bijdrage. Iedereen kon een stem uitbrengen en de actie is inmiddels gesloten. De grens van vijftig is gehaald. Nu afwachten of De Zonnebloem meer krijgt dan het basisbedrag. Op schrikkelzaterdag 29 februari is er een informatiemarkt van de projectgroep Aantrekkelijk Rekken. Ook Eetcafé Rekken geeft bij Kerkemeijer van 16.00 tot 20.00 uur haar visitekaartje af. Let wel, op is op! Op dinsdag 5 mei brengen Eetcafé én De Zonnebloem afdeling Rekken een toost uit op 75 jaar vrijheid. Dat gebeurt bij een maaltijd, waar voor liefst 150 Rekkenaren plaats is. Welke activiteiten nog meer plaatsvinden, wordt later bekend. De inschrijving voor deze vrijheidsmaaltijd is vanaf nu opengesteld. Opgave via aliesieben@hormail.com. Plaats van handeling is zaal Kerkemeijer, aanvang 18.00 uur en de kosten zijn tien euro per deelnemer.

Het diner van 4 februari begon met een quinoa (spreek uit: kie-no-a)-salade. Quinoa is helemaal hip & happening. Het lijkt op graan, maar het zijn zaden van een plant die verbouwd wordt in Zuid-Amerika. Alles bij elkaar was het een flinke portie groente inclusief de rucola. Twee goed gevulde maaltijdsoepen met brood vormden het hoofdgerecht, een Italiaanse minestronesoep en een vissoep met groenten. Met name de vissoep was, zo meldt de schrijver van dit bericht, 'aan onze tafel niet-om-aan-te-slepen-zo-lekker'. Het toetje, wafels met kersen en slagroom. Voor mij pas een kaskraker met warme kersen met een bol vanille-ijs, maar …elk bordje was wel schoon leeg!

Het volgende Eetcafé Rekken is op dinsdag 3 maart om 18.00 uur in Den Hof, inloop vanaf 17.30 uur. Kosten: 7,50 euro. Aanmelden vóór zaterdag 29 februari. Men komt dan op de wachtlijst. Aan de beurt komt men als iemand afvalt, of meteen in de daaropvolgende maand. Opgave bij Alie Sieben: tel. 0545 431656 of mailen: aliesieben@hotmail.com.

Meer berichten