Deelnemers aan de Eiberrun in 2019. Foto: Dennis Wonnink
Deelnemers aan de Eiberrun in 2019. Foto: Dennis Wonnink (Foto: )

Bedrijventeams gevraagd voor Eiberrun

EIBERGEN - Atletiekvereniging ASV (Achterhoekse Sport Vereniging) uit Eibergen is druk doende met de organisatie van haar 22ste Eiberrun, het grootste hardloopevenement van Berkelland. De Eiberrun 2020 wordt gehouden op zondag 24 mei met start en finish bij De Pickerhal. In 2019 deden negentien bedrijventeams mee. Dit jaar hoopt de organisatie dertig teams te kunnen verwelkomen.

Door Rob Weeber

Organisator en bestuurslid ASV Eddie te Grotenhuis is blij met de vernieuwde opzet van de Eiberrun die vorig jaar in gang is gezet. Rondom De Pickerhal wordt wederom een gezellig startplein ingericht met muziek, horeca en attracties voor de kinderen. De bedrijventeams worden in een afgescheiden ruimte ontvangen met koffie en koek. Daar ook krijgen ze hun startnummers en consumptiebonnen voor na de run. Ieder bedrijventeam start met minimaal drie en maximaal vijf deelnemers. De kosten per team bedragen 85 euro. De winnaar van de bedrijventeams wordt bepaald door de tijden van de drie snelste lopers per team op te tellen en dan de resultaten te vergelijken. De nummers één, twee en drie ontvangen een prijs. Zoals ieder jaar wordt er gestart voor een afstand van 6 of 12 km. De recordtijd ooit gelopen voor de 6 km ligt rond de 19 minuten, voor de 12 km bedraagt deze zo'n 42 minuten. Gemiddeld wordt er een half uur over de 6 km gedaan en een uur over de 12 km. Ter vergelijking, bij de grote marathons wordt iedere drie minuten een km gelopen.
Vanaf 1 maart is de website live en kan worden ingeschreven voor de Eiberrun 2020. Inschrijven kan tot 10 mei. De wedstrijden zijn op zondag 24 mei. Ontvangst is vanaf 09.30 uur, de eerste wedstrijden starten om 10.30 uur en de prijsuitreiking voor de 6 en 12 km volgt om 11.45 uur. Locatie: De Pickerhal, Kerkstraat 28, Eibergen.


www.eiberrun.nl

Meer berichten