Joost van Oostrum. Foto: Rob Stevens
Joost van Oostrum. Foto: Rob Stevens (Foto: )

Joost van Oostrum blijft 'voorop gaan in de strijd'

BERKELLAND - Joost van Oostrum is ook de komende zes jaar burgemeester van Berkelland. Dat werd dinsdag tijdens de raadsvergadering formeel. Op advies van de vertrouwenscommissie besloot de raad in een besloten bijenkomst Van Oostrum voor te dragen voor herbenoeming. Voor een periode van zes jaar, die rond 4 juli in gaat. Dan is de formele procedure, die via de minister loopt, ten einde.

Door Rob Stevens

Herbenoeming is geen gemeentelijke formaliteit. Er gaan uitvoerige gesprekken met mensen uit de directe werkomgeving aan vooraf. De voorzitter van de vertrouwenscommissie, Gerard Hilhorst, had het over een eindconclusie waarin gesproken wordt over een 'betrokken, bevlogen en besluitvaardig burgemeester'.

Van Oostrum bedankte Hilhorst voor zijn woorden. Hij herinnert zich nog dat hij zes jaar geleden werd gebeld door de toenmalige voorzitster van de vertrouwenscommissie die onder meer de woorden "Jong en enthousiast" gebruikte. De benoeming destijds vervulde hem met blijdschap. Hij is dan ook blij met de herbenoeming. Weliswaar iets minder jong zal hij zich ook de komende zes jaar met veel enthousiasme en inzet van zijn taak kwijten.

Joost van Oostrum: "Berkelland is de mooiste gemeente van de Achterhoek. Een gemeente met veel kansen. Ik zal me inzetten om Berkelland nog mooier maken. Ik ga voorop in die strijd. Onmundig veel dank, voor het gestelde vertrouwen. Meer plat praat ik niet."

Meer berichten