De oude Berkeltak en de Mallumse Molen. Foto: Rob Stevens
De oude Berkeltak en de Mallumse Molen. Foto: Rob Stevens (Foto: )

Berkelfestival met nieuwe Berkelpaviljoen en Berkelbeach

BERKELLAND - Het weekend van vrijdag 21 tot en met 23 augustus is Berkelland gastheer voor het jaarlijkse Berkelfestival. Het evenement is elk jaar in een andere Duitse of Nederlandse Berkelplaats. Dit jaar is de beurt aan Eibergen.

Door Rob Stevens

Het programma voor het Berkelfestival moet nog worden opgetuigd. Dinsdag 3 maart om 19.30 uur is daarvoor in de Huve een bijeenkomst gepland. Het wordt een inspiratiebijeenkomst. Verenigingen, bedrijven, organisaties en individuele inwoners kunnen meedenken over de invulling van dit weekend in augustus. En niet alleen meedenken, maar ook daadwerkelijk een concrete bijdrage leveren aan de invulling van het programma.

Eibergen is tijdens het Berkelfestival dan in ieder geval structureel een bezienswaardigheid rijker. En ook nog langs de Berkel. Er wordt al tijden gesproken over de bouw van een Berkelpaviljoen en de aanleg van een Berkelbeach in Eibergen. In de buurt van waar de oude Berkeltak het wandelpark de Maat in stroomt. Een medewerker van de gemeente laat weten dat momenteel de aanbesteding voor het Berkelpaviljoen loopt. De verwachting is dat het Berkelpaviljoen en de Berkelbeach voor het Berkelfestival in augustus klaar zijn.

Van de bron in Billerbeck tot aan de monding in Zutphen verbindt de Berkel acht gemeenten. Het Berkelfestival brengt in augustus een weekend lang zoveel mogelijk mensen bijeen langs de Berkel in Eibergen. Voor een gevarieerd aanbod van sport spel en cultuur in een omgeving van water en natuur. De Berkel zal volgens wethouder Van Haren de komende jaren een steeds belangrijker plek innemen bij de promotie van Berkelland. Het is natuurlijk geen toeval dat de Berkel de inspiratiebron was voor de naam van de gemeente èn het gemeentelijk logo met de schoepen van de watermolen.

Meer berichten