Film 'Das Schweigende Klassenzimmer' in Bibliotheek Neede

NEEDE - Op donderdagavond 5 maart, vanaf 20.00 uur, is in de Bibliotheek Neede de film 'Das Schweigende Klassenzimmer' te zien. Iedereen is van harte welkom! De toegangsprijs is zes euro en leden van de Bibliotheek krijgen een euro korting.

Scholieren Kurt en Theo zijn stiekem naar de bioscoop in West-Berlijn geweest en hebben daar het filmjournaal gezien. Hier zien ze voor het eerst over de Hongaarse Opstand in Boedapest. Terug in Stalinstadt halen ze een gedeelte van hun examenklas over om naar de West-Duitse radiozender RIAS te gaan luisteren bij de alleenstaande Edgar, oudoom van scholier Paul. Daar horen ze dat de beroemde Hongaarse voetballer Ferenc Puskás overleden is bij de onlusten. Kurt krijgt het vervolgens met meerderheid van stemmen in zijn klas voor elkaar om twee minuten stil te zijn voor de slachtoffers in Hongarije. Dit vindt aldus plaats aan het begin van de les. Hun docent is hier ontstemd over en klasgenoot Erik meldt vervolgens dat het een protest is.
Het verhaal is gebaseerd op de roman van Dietrich Garstka. De film is op het Internationaal filmfestival van Berlijn 2018 in première gegaan.

Programma en kaarten reserveren
Onder de naam CINEbieb vertonen vijf vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek in de wintermaanden maandelijks filmhuisfilms. In elke deelnemende vestiging liggen boekenleggers met het complete programma. Wie het totale overzicht van alle films wil zien, kan terecht op www.oostachterhoek.nl/cinebieb.
Toegangskaartjes voor de films zijn te koop via de website. Na de film wordt een consumptie aangeboden en kan men onder het genot van dit drankje nog even gezellig napraten.

Meer berichten