'Micro:bit programmeren' bij BIEBlab Kunstwijs

BERKELLAND - Op woensdag 4 en vrijdag 6 maart staat het BIEBlab in het teken van de 'micro-bit', een mini-computertje, waarmee je kunt programmere. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert het BIEBlab in de vestigingen Ruurlo en Eibergen, speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8. Er is plek voor tien deelnemers per bijeenkomst. In beide vestigingen is het tijdstip van het BIEBlab van 15.30 tot 17.30 uur. Aanmelden kan via www.oostachterhoek.nl/BIEBlab.

De micro:bit is een klein micro-computertje met een matrix als beeldscherm, dat met 4 verschillende programmeertalen kan worden geprogrammeerd. Ook beschikt de micro:bit over vele sensoren. Door gebruik te maken van de juiste programmeercode kunnen temperatuur, licht, acceleratie (trillingen), oriëntatie en magneetvelden (kompasfunctie) gemeten worden en gebruikt worden in de zelf te maken toepassingen.
Deelnemers programmeren hun eigen micro:bit. Eerst samen oefenen, maar daarna gaat iedereen zelf een leuke toepassing bedenken en om te laten uitvoeren door de micro:bit.

BIEBlab Kunstwijs is een samenwerking tussen 'Muziek en Kunstwijs' en de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

Meer berichten