Patrick Ebbers bij het dierenverblijf De Hooibergh. Foto: PR
Patrick Ebbers bij het dierenverblijf De Hooibergh. Foto: PR (Foto: )

Stage 'konijn verzorgen' bij Welkoop Eibergen

EIBERGEN - Vorig jaar is Welkoop gestopt met de verkoop van konijnen en knaagdieren. Vanuit haar agrarische wortels heeft Welkoop liefde voor dieren en passie voor buitenleven; hier past de verkoop van dieren in kleine verblijven dan ook niet meer bij. Er zullen in de winkels van Welkoop nog wel knaagdieren en konijnen te zien en te beleven zijn. Hiervoor is een heel nieuw educatief dierenverblijf, genaamd De Hooibergh, geopend.

Welkoop heeft dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. Het stoppen met de verkoop van knaagdieren en konijnen is daarom een logische stap. Patrick Ebbers, eigenaar Welkoop Eibergen zegt hierover: "Wij geven onze klanten dagelijks advies op het gebied van dier en welzijn. Een ruim verblijf voor de dieren hoort hier ook bij. We hebben ons altijd gehouden aan de wettelijke regels wat betreft de hokken, maar vinden toch dat we knaagdieren en konijnen hiermee niet de beste plek bieden. Ik ben daarom blij dat we de keuze hebben gemaakt om een heel nieuw dierenverblijf in onze winkel te openen."

De Hooibergh
Welkoop blijft, ondanks dat er geen knaagdieren en konijnen meer worden verkocht, wel onlosmakelijk verbonden met dieren. Welkoop introduceert daarom in elke winkel de Hooibergh: een gloednieuw dierenverblijf waar dieren de ruimte hebben en waar kinderen dieren kunnen aaien. De Hooibergh heeft bovendien ook een educatieve rol. Patrick Ebbers: "De Hooibergh is de perfecte plek om kinderen iets te leren over dieren. Wij willen graag laten zien hoe dieren groeien en leven, maar ook hoe je ze het beste kan verzorgen." Sinds vorig jaar zijn Teun en Tess de vaste bewoners van de Hooibergh. Deze konijnen komen van konijnenopvang Flappus uit Zwolle.

Konijnenstage
De aanschaf van een konijn is helaas vaak nog een impulsaankoop, omdat ze er zo schattig uitzien of voor de kinderen. Om te voorkomen dat zo'n aankoop uitloopt op een teleurstelling, doordat de verwachtingen vooraf niet kloppen of men te weinig weet van wat een konijn nodig heeft, biedt Welkoop Eibergen kinderen de mogelijkheid om een week lang Teun en Tess te komen verzorgen tijdens een 'konijnenstage'. Tijdens deze week krijgen de kinderen informatie over de verzorging van konijnen en aan het eind van de week worden ze beloond met een 'Oorkonde' en ontvangen ze de informatie mee naar huis. "Wij hopen hiermee dat de aanschaf van konijnen een bewuste keuze wordt, dat is fijn voor het konijn en de eigenaar", aldus Ebbers.

Meer berichten