De winnende wagen van de optocht in Eibergen. Foto: PR
De winnende wagen van de optocht in Eibergen. Foto: PR (Foto: )

De Combineerkearls winnen carnavalsoptocht in Eibergen.

EIBERGEN - Het ging allemaal voor de wind, zowel letterlijk als figuurlijk. Ondanks de twijfels over de weersomstandigheden verliep de carnavalsoptocht in Eibergen geheel naar wens. De winnaar van de 49ste carnavalsoptocht waren CV de Combineerkeals met het onderwerp 'Met carnaval gaan we compleet van de planeet!'.

Nadat burgemeester Joost van Oostrum de stadssleutel had overhandigd aan Prins Bob (te Vergert) was het de winnaar van vorig jaar, KMZ, die het startschot voor de optocht verrichtte. Ruim 25 creaties trakteerden het royaal aanwezige publiek op een variatie aan wagens en loopgroepen.
Als tweede klasseerde zich de winnaar van vorig jaar, KMZ, met een uitvoering in circusstijl genaamd 'Cirque du Grollei'. In de categorie loopgroepen ging de eerste prijs naar CV De Hookers, Hollandse kaasdeerntjes en kaaskeerls die in fraaie Hollandse kostuums het publiek op stukjes kaas trakteerden. De publieksprijs ging naar CV De Nathalz'n, op zoek naar het schone groene goud. Zij brachten een act waarbij ze het carnaval op een ludieke manier lieten exploderen.

Uitslagen: Categorie wagens: 1. de Combineerkeals 195 pnt; 2. KMZ 192 pnt; 3. De Kamareu 189 pnt.; 4. DT De Ouwehoeren 184 pnt.; 5. CV De koude knuppels 178 pnt.
Categorie loopgroepen: 1. CV De Hookers 171 pnt.; 2. PSS 162 pnt.; 3. Mooi dat 't zo kan 159 pnt.
Publieksprijs: CV De Nathalz'n.


 

Meer berichten