Mevrouw Bogers, die vanwege haar beginnende dementie met veel veranderingen geconfronteerd wordt. Foto: PR
Mevrouw Bogers, die vanwege haar beginnende dementie met veel veranderingen geconfronteerd wordt. Foto: PR (Foto: )

Alzheimer Café over 'De dementie van mevrouw Bogers'

BORCULO - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland houdt iedere tweede dinsdag van de maand een Alzheimer Café in Borculo. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Café is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt. Op dinsdag 10 maart is er van 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur) weer een Alzheimer Café in het Grand Café van Careaz J.W. Andriessen aan de Koppeldijk 40 in Borculo.

Ditmaal wordt er gezamenlijk gekeken naar de film over mevrouw Bogers. Door haar beginnende dementie verandert er veel in haar leven. Ze woont nog zelfstandig thuis en krijgt hulp van de thuiszorg. De dochter van mevrouw Bogers is haar mantelzorger. De humor en eerlijkheid van mevrouw Bogers maken dat de kijkers haar variant van de ziekte van Alzheimer met een lach en een traan meebeleven. Naar aanleiding van dit filmpje gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek.

Het Alzheimer Café is een initiatief van Alzheimer Nederland afdeling Oost-Gelderland, in samenwerking met Careaz, GGNet, Livio, Sensire en het Netwerk Dementie Oost-Achterhoek.


www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland

tel. 06-13514411

Meer berichten