Organisatoren Youri Roolvink en Martijn Lievestro. Foto: PR
Organisatoren Youri Roolvink en Martijn Lievestro. Foto: PR (Foto: )

Triathlon en duathlon in Neede voor KiKa

NEEDE - KiKa zet zich in om kindersterfte als gevolg van kanker zo snel mogelijk uit de wereld te krijgen. Nog steeds sterven ruim 500 kinderen per jaar aan die ziekte. Het is echter een uitdaging die KiKa niet alleen kan winnen en daarom activeert zij al jaren de maatschappij om samen op te lopen. Onder meer gebeurt dit door het KiKa Extreme Challenge programma. Iedereen kan voor dit goede doel geld inzamelen door mee te doen aan (het organiseren van) een triathlon of duathlon. Zo'n sport- annex sponsorevenement vindt op zondag 17 mei plaats in Neede.

Door Rob Weeber

Eibergenaar Martijn Lievestro deed vorig jaar mee aan een Challenge voor KiKa, georganiseerd door Tom Kleinluchtenbeld. Dit jaar organiseert hij samen met Youri Roolvink zelf een Challenge. Youri is werkzaam bij Optisport 't Spilbroek. Het zwembad annex sportcomplex was voor het laatst in 2013 actief met de triatlon, toevallig ook met medewerking van Youri. De KiKa-editie 2020 betreft 1/8 triatlon, dat is 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. De 1/8 duatlon omvat alleen de onderdelen fietsen en hardlopen.

Wie voor KiKa een Challenge organiseert, dient een minimaal sponsorbedrag van 4.750 euro op te halen. Het goede doel ondersteunt de desbetreffende initiatiefnemer in ruil daarvoor met promotiemateriaal, clinics en kennis omtrent het binnenhalen van sponsoren en deelnemers. Tot nu toe staat de teller voor Neede op 32 aanmeldingen en is er al meer dan 2.400 euro binnen. Martijn heeft er echter alle vertrouwen in dat hij zijn gewenste deelnemersveld van 100 sporters bij elkaar krijgt.
Deelnemers aan de Challenge kunnen individuele sporters zijn of groepjes van twee of meer. De eerste start voor de triatlon is zondag 17 mei om 11.00 uur. Daarna volgt om het half uur een volgende start. Deelnemers aan de duatlon starten voor de ingang van het zwembad om 12.15 uur. De kosten bedragen 20 euro per individuele deelnemers, 15 euro per duo en 35 euro per groep. Optisport 't Spilbroek is gelegen aan de Bleekenweg 14, Neede. Opgeven kan via: triathlonneede@outlook.com.


Facebook: Triahtlon Neede

Lees ook

Meer berichten