Siem Ardon aan het werk. Foto: Sonja Grooters
Siem Ardon aan het werk. Foto: Sonja Grooters

Van 'yes weekend' op vrijdag naar 'school op slot' op maandag

Een verslag door kinderen van de Tormijnschool

NOORDIJK - Hoe corona ervoor zorgt dat de wereld op zijn kop staat en er ook hele mooie dingen gebeuren, zoals bijvoorbeeld op de Tormijnschool in Noordijk.

Op de Tormijnschool wordt altijd al digitaal gewerkt, maar het is alsnog een uitdaging om dit ook vanuit huis te doen. Dus deze week hebben de leerkrachten een leerschema gemaakt, waar de kinderen fris en fruitig mee aan de slag konden. Ondanks dat er deze week veel sprake was van onrust, hebben zij ook leuke dingen gedaan. Zoals bijvoorbeeld de challenge die zij kregen: schrijf een krantenartikel!

Zo schreef Murielle groep 8: 'Het mooie is dat iedereen nu zelf zijn dag indeelt. Ik kan daarom mijn opdrachten voor school meer verdelen over de dag. Als er dan thuis op de boerderij iets bijzonders is, kan ik even kijken en genieten van het boerenleven. Afleiding en ontspanning tegelijk. De koeien zorgen voor veel lekkere melk. Dat komt goed uit. In China hebben ze nu ontdekt dat als je minstens 300 gram zuivel per dag drinkt, je meer afweerstoffen krijgt tegen virussen, zoals corona. Dat komt door eiwitten en vitaminen die in de melk zitten."
Naast het schoolwerk hebben de kinderen nu ook tijd voor andere dingen.
Jens uit groep 5 dacht even lekker buiten te gaan voetballen, maar hij werd lastig gevallen door bijen, wespen en hommels. 'Het ergste wat je kan bedenken!" Omdat het nationale pannenkoekendag zou zijn, bakten Sem (groep 6) en Teun (groep 5) samen pannenkoeken voor opa en oma. Stijn uit groep 7, heeft naast zijn schoolwerk, ook gekookt en zijn fiets gerepareerd. Amy ging, nadat ze had gelezen terwijl ze op haar handen stond, uit wandelen met haar hond en de paarden borstelen en Lieke en Laura kregen les van hun broer.
Siem uit groep 8 gaf iedereen nog een mooie boodschap mee: "Ook heb ik natuurlijk ruzie gemaakt met mijn zussen, maar dat kwam wel weer goed. Door samen van het leven te genieten. Let niet alleen op je zelf, maar ook op de ouderen. Er is een oplossing: help ze op afstand, en steun ze."

Meer berichten