Foto: Coronamaatregelen op de Needse warenmarkt. Foto: Rob Weeber
Foto: Coronamaatregelen op de Needse warenmarkt. Foto: Rob Weeber

Primeur voor Needse markt

NEEDE - 'Op de markt is je gulden een daalder waard' is uit lang vervlogen tijden. Maar dat wil niet zeggen dat de betekenis van de markt afgenomen is. De markt als koopcentrum en sociale ontmoetingsplek zal altijd blijven bestaan. Wel geldt dat ook de markt met de tijd mee moet. En dat beseft de markt in Neede als geen ander. Het komt binnenkort met een heuse primeur: bestellen vanuit de app.

Het coronavirus treft ook de markt in het algemeen. In Berkelland echter hebben de marktkooplieden de zaken goed voor elkaar en blijft de markt vooralsnog open. Wie de markt in Neede bezoekt, ziet op iedere kraam een bordje hangen met de regels. Er zijn lijnen op straat getrokken die de onderlinge afstand tussen de bezoekers aangeven, de ondernemers dragen handschoenen, pinnen wordt gepromoot en er is zeep voor het wassen van de handen. Het aanbod betreft zowel food als non-food. Marktmeester Annet ten Hoopen ziet dan ook geen enkele reden om de markt te sluiten. "Het voordeel van de markt is dat we in de buitenlucht staan. Dat feit, gecombineerd met de veiligheidsmaatregelen die we hebben genomen, maakt dat de markt een veilige plek is om je inkopen te doen. De bezoekers zijn blij, zien het als een uitje. Er is voldoende ruimte om je veilig te bewegen en tegelijkertijd je sociale praatje te houden. De mensen hebben ook meer geduld door de situatie."

Neede straks eerste markt met thuisbestelmogelijkheid
Op de achtergrond wordt hard gewerkt aan de digitale promotie van de markt. IT specialist Rick van Gemert, betrokken bij een van de ondernemers, bedacht een app waarmee de ondernemers hun producten kunnen promoten. Met de app maakt iedereen via een digitaal kraslot kans op een prijs die door de betreffende ondernemer wordt ingezet. De ondernemer bepaalt zelf de winkans en de limiet aan het aantal prijzen. De app was in eerste instantie bedoeld om met Pasen ingezet te worden. De te winnen prijs betreft een chocolade paashaas. Door het coronavirus echter, besloot men om de zaak te vervroegen. De mogelijkheid om een prijs te winnen kan als vanaf deze week. Over enkele weken wordt de mogelijkheid om ook via de app vanuit huis de bestelling te kunnen doen. Er wordt dan online een 'afspraak' gemaakt met de ondernemer wanneer het wordt afgehaald. Betalen geschiedt nog aan de kraam. Bezorgen aan huis en betalen via het internet zal in de volgende fase ontwikkeld worden. De app 'Mijn Markt' is te downloaden via formulieren met een QR code die op de markt liggen en via de Play Store.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden