Tim Daams heeft zijn paaskuiken gevonden. Foto: PR
Tim Daams heeft zijn paaskuiken gevonden. Foto: PR

Paaseieren zoeken met QR-code

Algemeen

NOORDIJK - Ze stonden donderdagmorgen al vroeg buiten, de meeste leerlingen van de Tormijnschool in Noordijk. Al voor half 9 gingen ze op zoek naar het paaskuiken dat speciaal voor hen was verstopt. Ze hadden allemaal een mailtje gekregen met daarin een QR-code, zo'n zwart-wit plaatje dat bestaat uit blokjes. Door het plaatje te scannen, opende zich een link op Internet, waar elk kind in een persoonlijk filmpje kon kijken waar voor hem of haar een chocolade verrassing was verstopt. Voor de jonge kinderen was dit dicht bij huis, de oudere kinderen gingen op de fiets naar het crossbosje in Noordijk of de Needse Berg. Onder een steen, bij een boom of tussen de struiken konden ze tot hun blijdschap hun kleine lekkernij vinden.

Daarna gingen de kinderen weer aan de slag met hun dagelijkse schoolwerk; taal, begrijpend lezen, een rekenwedstrijd en nog even een live video-instructie met de juf. In korte tijd lijkt het zo vanzelfsprekend te zijn geworden: onderwijs op afstand. En toch zou iedereen het fijn vinden weer gewoon bij elkaar in de klas te kunnen zitten.

Slagroom
Natuurlijk waren er deze week weer challenges, uitdagingen waar kinderen aan mee kunnen doen. De meest hilarische was wel het slagroom opvangen met je mond. Meester Jesse stuurde de leerlingen een goed instructiefilmpje, waarbij hij zelf zijn lachen haast niet kon houden. De bedoeling was eerst een klodder slagroom op de binnenkant van de pols te spuiten. Vervolgens moesten de kinderen met de hand op hun onderarm slaan waardoor de slagroom de lucht in vliegt. En dan moesten ze die klodder met hun mond opvangen. Meester Jesse lukte dit bij de tweede poging. Verscheidene kinderen probeerden dit thuis ook, maar opvangen bleek toch moeilijker dan gedacht. Het werkte in ieder geval wel op de lachspieren.

Bevrijding
De kinderen konden ook creatief aan de slag in het kader van de bevrijding. Sedia en Halima hadden heel veel boomschijven. Zij stelden voor deze aan de weg te leggen, zodat iedereen een boomschijf kon ophalen en die kon versieren met de kleuren rood, wit, blauw en oranje. Kinderen zijn aan de slag gegaan met verf, spijkers en draad. Het leverde mooie resultaten op.
En tenslotte was er de opdracht om een mooie voorjaarsfoto te maken. Het mooie weer van de afgelopen dagen leverde heel wat fraaie plaatjes op. Calle en Sebas maakten mooie foto's van hun honden en Murielle en Stijn legden de bloeiende viooltjes vast. De foto's laten zien hoe je ook nu, ook al is het op afstand, kunt genieten van de natuur.

Ook Dies Rijkenbarg heeft zijn paashaas gevonden. Foto: PR
De hond van Sebas Rijkenbarg. Foto: Sebas Rijkenbarg
Gemaakt door Stijn van Es. Foto: PR
Foto: Muriëlle Oonk
De hond van Calle Dauphin. Foto: Calle Dauphn
Foto: Stijn van Es
Gemaakt door Manouk Mengerink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant