Het Openluchttheater vanuit de lucht. Foto: PR
Het Openluchttheater vanuit de lucht. Foto: PR

Openluchttheater schenkt Berkelland oefenruimte

Algemeen

EIBERGEN - Verenigingen en instellingen in Berkelland kunnen gratis gebruik maken van de faciliteiten van Openluchttheater Eibergen. Het beschikbaar stellen van oefenruimte is bedoeld voor non-profit organisaties, die niet uit de voeten kunnen met de 1.50 meter afstand beperking. ‘’Op deze manier proberen wij - indirect- toch iets terug te doen richting onze donateurs, hun kinderen èn Berkelland in brede zin’’, aldus het bestuur.

Non-profit instellingen kunnen gebruik maken van het overdekte podium in de koepel, swingplein en tribunes. De toiletvoorziening blijft vanwege de corona-regelgeving gesloten. Het openluchttheater beschikt over ruime parkeervoorzieningen, een breed toegangshek en meerdere zij-ingangen. ‘’Op die manier kan redelijk eenvoudig voldoende afstand worden bewaard.’’ De gemeente Berkelland is enthousiast over het initiatief.

Buitengewoon Podium
Het openluchttheater mag tot tenminste 1 juli zelf geen publieke optredens organiseren. Als alternatief is er het ‘Buitengewoon Podium’ opgezet. Solo-artiesten, zowel professioneel als amateur, doen in het theater een korte performance die vervolgens wordt gedeeld op social media. Voice of Holland-finaliste Emma Boertien was zondag de achttiende bijdrage die werd gepost. ‘’Wij blijven hier de komende tijd mee door gaan.’’

Non-profit organisaties die interesse hebben om het theater te gebruiken als oefenruimte kunnen een mail sturen naar algemenezaken@openluchttheatereibergen.nl . In overleg wordt gekeken naar de haalbaarheid en exacte invulling.

Het optreden van Emma Boertien was het achttiende optreden in het kader van Buitengewoon Podium. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant