De leerlingen zijn blij dat ze weer naar de Tormijnschool mogen. Foto: PR
De leerlingen zijn blij dat ze weer naar de Tormijnschool mogen. Foto: PR

Tormijnschool blij met herstart

NOORDIJK - De basisscholen zijn sinds maandag 11 mei weer open. Een daarvan is de Tormijnschool in Noordijk waar men gewapend met desinfectiemiddel aan de slag ging.

In Noordijk mag groep 1 t/m 6 nu helemaal komen. Groep 7/8 wordt vanwege de grootte nog gesplitst. Alle groepen krijgen honderd procent onderwijs. Bij groep 7/8 gebeurt dit door de helft van de groep fysiek aanwezig te laten zijn. De thuiswerkers volgen de instructies online.
Op school zijn allemaal voorzorgsmaatregelen getroffen, zodat zowel de kinderen als de leerkrachten veilig met elkaar in een klaslokaal kunnen zitten. Desinfectiemiddel is aanwezig, kinderen wassen telkens bij binnenkomst hun handen, en in de klas is een rood-wit lint op de grond geplakt. De leerkracht blijft aan de ene kant en de kinderen aan de andere kant. Ook worden elke dag de tafels en de chromebooks grondig gepoetst.
De kinderen hoeven geen 1,5 m van elkaar afstand te houden, maar om hen eraan te herinneren dat ze wel 1,5 meter afstand houden van de leerkrachten, zijn er speciale hesjes ontworpen door een collega. Het logo van de school 'Tormijnschool, natuurlijk!' is omgetoverd tot: 'Natuurlijk houdt juf Sanne 1,5 meter afstand!'.
Kinderen vinden het fijn om weer op school te zijn, ze kunnen weer samenwerken en samen spelen. Met name het contact in levenden lijve werd enorm gemist. Wel zagen de kinderen van de Tormijnschool elkaar, voordat ze weer naar school mochten, via de video-instructies die werden gegeven op de chromebook.
"Ook wij leerkrachten vinden het fijn om weer met de kinderen in de klas te zitten. Even bijpraten hoe zij deze periode ervaren, hoe het met de andere familieleden gaat, hoe het nu bij de sport gaat en wie er al bij de kapper is geweest. Het is dan wel geen 'normale' situatie,maar we maken er met elkaar het beste van. Het is in ieder geval enorm gezellig om elkaar weer te zien!"

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden