Het tennispark van TV Mallumse Molen. Foto: PR
Het tennispark van TV Mallumse Molen. Foto: PR

Mallumse Molen wacht energieke tenniszomer

EIBERGEN - Natuurlijk was het voor veel tennissers een teleurstelling dat de voorjaarscompetitie en al die geplande gezellige toernooien niet doorgingen, maar het onder controle krijgen van het corona-virus had uiteraard voor iedereen topprioriteit. Nu de situatie verbetert durft ook Tennisvereniging Mallumse Molen weer vooruit te kijken. Het merendeel van de leden kan niet wachten om het racket weer op te pakken.

De afgelopen weken zijn de eerste tennisactiviteiten weer opgestart en kon er mooi ervaring opgedaan worden met het ‘nieuwe normaal’ op en rond de tennisbaan. Nu vanaf 1 juni de regels verder worden versoepeld is de tennisvereniging aan de Bijenkamp in Eibergen helemaal klaar voor een energieke zomer.

Clubgebouw dicht
Voorzitter Paul Jonker vertelt dat op 11 mei jl. voorzichtig is gestart met het trainen van de jeugd. Ook volwassenen mochten weer 1 op 1 een balletje slaan. Sinds 22 mei kan er weer door iedereen volop worden getennist in zowel enkel- als dubbelspel. “Er zijn zeker nog wel enkele beperkingen, zoals het afstand houden en een gesloten clubgebouw en terras, maar de ‘normaal’-situatie is voor onze tennisvereniging al weer wat dichter bij”, aldus de voorzitter.
Maar is het houden van 1,5 meter niet lastig tijdens een fanatiek potje tennissen? Paul geeft aan dat dit geen probleem is. Hij ziet de zomer dan ook zeer positief tegemoet. Omdat veel mensen het toch even rustiger aan hebben moeten doen, wil de vereniging zelfs graag wat extra’s doen om iedereen weer in beweging te krijgen. Onze minister-president geeft niet voor niets aan dat buiten zijn en sporten heel belangrijk is voor onze gezondheid en weerstand. Daarom biedt TV Mallumse Molen al haar leden de mogelijkheid om één maand lang gratis een introducee mee te nemen en gezellig samen te gaan tennissen.

Reserveren
“De ervaring van de afgelopen weken leert ons dat het op bepaalde tijden best wel druk is op het park, dus vooraf een baan reserveren is wel verstandig”, adviseert Paul. Via de club-app kan dit simpel vanuit huis en komen tennisliefhebbers niet voor niets op het park. “Onder normale omstandigheden is even wachten op het gezellige terras natuurlijk geen straf”, glimlacht Paul, “maar helaas is ons terras nog gesloten. We zijn met de gemeente in gesprek over richtlijnen daarvoor.”
Wat nu als iemand geen tennismaatje heeft of kan vinden? “Dan kun je altijd deelnemen aan de verenigingsles op woensdagavond of de toss-avond op dinsdagavond. Ook het ‘racket trekken’ op zondagmorgen wordt weer opgestart”, vertelt Jeroen Bennink, algemeen bestuurslid. "Je kunt dus prima alleen komen. Door het tennissen met wisselende tegenstanders leer je beter tennissen en, een leuke bijkomstigheid, je leert op die manier ook nieuwe mensen kennen." De Mallumse Molen zal deze tennisactiviteiten de hele zomer laten doorlopen, zodat er voor iedereen de kans is wat corona-kilo’s kwijt te raken en energiek de zomer weer uit te komen.

Toekomstplan
“Wij zijn een heel sociale vereniging die echter ook hard aan het timmeren is aan een bestendige sportieve toekomst”, vertelt Jeroen. “Dit houdt in dat we luisteren naar de wensen van onze leden en om ons heen hebben gekeken om tot een goed doordacht toekomstplan te komen. Zo zijn we van plan de toplagen van enkele banen te vervangen, ledverlichting en zonnepanelen te plaatsen, naast tennis een nieuwe sport aan te bieden (padel) en ons clubhuis te moderniseren. Als de overheidsmaatregelen het toelaten houden we op 2 juli as. onze Algemene Ledenvergadering en worden deze plannen ter goedkeuring aan onze leden voorgelegd. We hebben hiervoor in het Openluchttheater Eibergen een locatie gevonden waar we op ruime afstand met een groot deel van onze leden aanwezig kunnen zijn."
Zie ook de website van de Mallumse Molen.


www.tvmallumsemolen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden