Hot Stuff op Swite-terrein.
Hot Stuff op Swite-terrein. (Foto: PR)

Over De Top klinkt in de huiskamers

LICHTENVOORDE - Waar een bruisend feestje gevierd hoort te worden tijdens het Pinksterweekend, blijft het dit jaar kaal en stil op het Swite-terrein. Maar zoals we mogen verwachten van het Over De Top-team, hebben ze toch wat in petto voor hun festivalgangers.

Door Dinès Quist

Het in de regio geliefde Over De Top Festival zou zijn elfde editie beleven dit jaar, maar het coronavirus gooit roet in het eten. Al vanaf december waren de vrijwilligers bezig met de voorbereidingen van het festival dat op 30 en 31 mei gepland stond. Delen van het decor zijn al gemaakt, de tenten gehuurd en bands, dj’s en theateracts geboekt. "Gelukkig zijn de meeste bands welwillend om mee te gaan naar volgend jaar," vertelt Nienke Penterman. Nienke houdt zich vooral bezig met de communicatie en programmering rondom het festival.

Hot Stuff in de huiskamer
"We missen het bij elkaar zijn en de stress van opbouwen, regelen en plannen," vertelt Nienke. "Stil zitten is niet onze sterkste kant. Gelukkig kwam Rick Mellink, de toetsenist van de Lichtenvoordse band Hot Stuff, met een idee. Ze wilden op het Swite-terrein optreden, daar is genoeg plek om voldoende afstand tot elkaar te houden. Toen borrelde bij ons allebei het festivalgevoel op en werd het idee geboren om opnames te maken van een compleet optreden van Hot Stuff. We hebben een aantal decorstukken opgebouwd en ons vaste geluidsbedrijf Frontline heeft het licht en geluid verzorgd. Het werd een optreden, met alles erop en eraan. De opnames worden op zondagmiddag 31 mei op onze social mediakanalen gezet. Zo kunnen we het Over De Top festivalgevoel bij de mensen in de huiskamer brengen. Om het feestje compleet te maken konden mensen een feestkist bestellen op onze website, met leuke accessoires zoals verschillende drankjes en versiering om het optreden thuis op te leuken. Binnen twee uur hadden we alle dertig kisten verkocht, maar we hebben nog wel veel andere leuke gadgets die besteld kunnen worden."

Zonnige toekomst
Nienke ziet de toekomst van Over De Top zonnig in. "We hebben een team van 220 enthousiaste vrijwilligers die allemaal staan te springen om een festival te organiseren. Zonder vrijwilligers zijn we nergens. Ook in deze coronacrisis verliezen we hen niet uit het oog. We hopen aan ‘t eind van het jaar een feestje voor ze te kunnen organiseren, als dank. Ook zijn we ontzettend blij met de bijna honderd sponsoren die ons op allerlei vlakken helpen het festival mogelijk te maken. Dat het festival niet door kan gaan heeft voor ons gelukkig niet zo veel financiële consequenties, op dat vlak zijn we een gezonde organisatie. Dus als het weer mag, maken we er volgend jaar weer een tof festival van. We kunnen nog een jaar lang dagdromen over hoe gaaf het dan gaat worden."

Meld je aan via Facebook om je steun aan de organisatie te betuigen en er voor te zorgen dat je het optreden zeker niet mist. Of kijk vanaf 31 mei op het YouTube-kanaal van Over De Top.

Hier kun je alvast genieten van de aftermovie van 2019.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden