Tom Krajenbrink en Erna Koeslag zijn op zoek naar 'het schaap met de vijf poten'. Foto: PR
Tom Krajenbrink en Erna Koeslag zijn op zoek naar 'het schaap met de vijf poten'. Foto: PR

Aanjager bedrijfsleven Berkelland gezocht

BERKELLAND - Er zijn al veel mooi initiatieven ontwikkeld de laatste jaren in Berkelland als het gaat om de stimulering van de bedrijvigheid. De Industriële Kring Berkelland (IKB) werd in 2006 opgericht, het Platform Berkelland in 2012 en het Team EZ in 2016. In 2016 verscheen tevens de eerste Economische Agenda, wederom een initiatief om vanaf één overlegtafel de gemeenschappelijke, economische belangen van de vier hoofdkernen te vertegenwoordigen.

Bedrijven Kring Berkelland
De IKB vertegenwoordigt de industriële bedrijven, het Platform is het collectief voor onder meer alle bedrijvenparkverenigingen en verenigingen voor centrumondernemers in de vier hoofdkernen. De bundeling en behartiging van de gezamenlijke belangen is een voorwaarde voor een duurzaam succesvol ondernemersklimaat en dus feitelijk voor de toekomstige welvaart van Berkelland. Om deze voorwaarde en ambitie nog beter te kunnen invullen, hebben de IKB en het Platform Berkelland de handen ineen geslagen. Onder de werknaam ‘Bedrijven Kring Berkelland’ is besloten om op zoek te gaan naar een ‘Aanjager Bedrijfsleven’ voor Berkelland.

Wat heeft Berkelland eraan?
Deze aanjager zal intensief samenwerken met het Berkellandse bedrijfsleven, de provincie, gemeente en de regio. Inhoudelijk fungeert de aanjager op het snijvlak van visieontwikkeling, vertegenwoordiging, kennisdeling en projectinitiëring, -begeleiding en -uitvoering. Hij of zij neemt deel aan bestuurlijke overleggen en legt verantwoording af aan het bestuur. Bestuursleden Erna Koeslag en Tom Krajenbrink beseffen dat ze naar het schaap met de vijf poten zoeken. “Wij zoeken de ideale persoon, iemand die als duizendpoot fungeren kan. De verschillende terreinen waarop hij of zij zich begeeft, liggen best ver uiteen, maar hebben wel één gemeenschappelijk doel: ‘Wat heeft Berkelland eraan?’ We zijn daarom heel benieuwd wie zich meldt en staan als bestuur klaar om alle mogelijke ondersteuning te bieden.”
De volledige profielschets voor de vacature staat op de website van het Platform Berkelland. Geïnteresseerden kunnen hun reactie via de mail sturen: info@platformberkelland.nl.


www.platformberkelland.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden