De nieuwe skylinetas, gepromoot door (vlnr) Kirstin Vermeulen, Henk Deunk,
John Schuurman en (knielend) Peter Stoverink, Rob Weeber. Foto: PR
De nieuwe skylinetas, gepromoot door (vlnr) Kirstin Vermeulen, Henk Deunk, John Schuurman en (knielend) Peter Stoverink, Rob Weeber. Foto: PR

Unieke skylinetas voor lokaal kopen in Berkelland

Algemeen

BERKELLAND - Het is bedoeld als hart onder de riem voor de Berkellandse ondernemers en bedrijven en tegelijkertijd een oproep aan de inwoners en bezoekers van Berkelland om ‘lokaal’ te steunen. Raadslid Kevin Hauser zag het idee bij een webshop in Wijchen en nam het mee naar Berkelland. De Industriële Kring Berkelland en het Platform Berkelland waren direct enthousiast en sponsorden de draagtas. Donderdagavond werd de tas bij Schuurman Schoenen in Neede aan de vier hoofdkernen overhandigd.

De tassen zijn voorzien van de skyline van iedere hoofdkern, Neede, Eibergen, Borculo en Ruurlo. De beeltenis is bedacht door Peter Nieuwenhuis van de Historische Vereniging Borculo en mocht vrij gebruikt worden. Voor iedere hoofdkern zijn 500 draagtassen beschikbaar. Platform voorzitter Erna Koeslag is zeer te spreken over het idee en de uitwerking. “Het gaat niet om de waarde, maar juist om de symboliek erachter. Onze bedrijven hebben het lastig in deze coronatijd en die collectieve last moeten we samen dragen en oplossen. Hoe kun je dat beter doen dan met een tas? De bedoeling is dat de ondernemers- en bedrijvenparkverenigingen per kern zelf gaan bepalen hoe ze de tas promotioneel gaan inzetten.”

Inmiddels circuleren er al diverse ideeën. Eibergen bijvoorbeeld wil de tassen via de TIP InEibergen verspreiden. De bedoeling is dat klanten bij hun aankoop een tas cadeau krijgen. Ook Ruurlo wil de VVV inschakelen. Met de zelfbedachte slogan ‘Een lokaal goed gevulde tas, daar zijn ondernemers en klanten mee in hun sas' worden bezoekers verleid tot aankoop van een tas gevuld met lokale producten. Borculo wil de tassen aan de getroffen ondernemers schenken. Zij kunnen daar vervolgens hun klanten mee bedanken voor hun aankoop. De definitieve plannen worden eerdaags in de kernen bekendgemaakt. De eerste tas werd overhandigd aan Kirstin Vermeulen van de Eibergse Ondernemersvereniging, Peter Stoverink, voorzitter Belangenvereniging Bedrijvenparken Eibergen, Henk Deunk, bestuurder Industriële Kring Berkelland, John Schuurman, voorzitter Borculose Ondernemersvereniging en Rob Weeber, vervanger van de afwezige voorzitter Needse Ondernemersvereniging Richard Grevelink.

De tassen zijn, met tussenkomst van Holland Geschenkpakket in Geesteren, geleverd en bedrukt door Textieldruk Ruurlo. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant