Berkelland helpt nieuwkomers met Livestream DigiTAAL

BERKELLAND - Berkelland DigiTAAL gaat nieuwkomers in de gemeente helpen bij hun taalproblemen. Daarvoor is op maandag 22 juni gestart met een openbare livestream van een uur op Facebook. Dit is een onderdeel van het nieuwe laagdrempelige programma op de facebookpagina Berkelland Friends Festival (BFF).

Het programma is gratis en bedoeld om op een leuke manier contact te onderhouden, gezellig elkaar digitaal te ontmoeten, elkaar te helpen om zichzelf nog beter te kunnen redden en prettig te kunnen leven in de Berkellandse samenleving. Al eerder verschenen interviews met de cultuurverbinders Sona Souqi (Neede, Syrië) en Dilsoz Amin (Eibergen, Irak).
Tijdens de livestream wordt verteld hoe de deelnemers kunnen oefenen. Hoe zij online hun Nederlands kunnen verbeteren. Hulp wordt geboden in de eigen taal. Met twee vertalers in het arabisch en het tigrinya, een taal die vooral in Eritrea en een deel van Ethiopië wordt gesproken.
Het programma is in deze bijzondere corona-tijd digitaal gestart. Als het weer kan, kunnen de deelnemers elkaar ook weer ‘live’ ontmoeten. Het programma is een aanvulling op de inburgering, die volgend jaar landelijk op een nieuwe manier onder regie van de gemeente wordt aangepakt.


facebook.com/BerkellandFriendsFestival

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden