De Snippe bij het Muldershuis. Foto: PR
De Snippe bij het Muldershuis. Foto: PR

De Snippe vaart ook in juli

EIBERGEN - De testvaarten met de Snippe tijdens de twee laatste weekends in juni zijn positief verlopen. Gasten en schippers kunnen met de beperkingen die het coronaprotocol hen oplegt, uit de voeten. 

De reacties van de gasten zijn zonder meer positief. “Zij waarderen het dat wij uitgebreide maatregelen hebben genomen om de veiligheid van gasten en schippers zo optimaal mogelijk te beschermen”, aldus Wim Gijgink, corona-coördinator van de Berkelschippers en verantwoordelijk voor de genomen maatregelen. De samenwerking met de medewerksters van het TIP in Eibergen is eveneens goed en van groot belang. Onder anderen vraagt men daar naar de samenstelling van de groep, bijvoorbeeld of alle leden van de groep uit één gezin komen, kunnen de gasten zelfstandig in- en uitstappen. Ook ontvangen de gasten vooraf een schrijven met de belangrijkste maatregelen waar men zich aan moet houden.

Het aantal schippers, dat bereid is te gaan varen is gegroeid tot zestien en dit alles overziende was het bestuur van de Eibergse schippersgroep van mening dat het verantwoord is ook in juli te varen. Er is echter tenminste één belangrijke restrictie: in juli wordt alleen op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen gevaren. Eind juli zal bekeken worden hoe men verder gaat, bijvoorbeeld alle dagen varen of alleen de weekends.De nieuwe groep schippers heeft inmiddels een uitvoerige instructie gekregen over de coronamaatregelen, die rondom de Snippe zijn getroffen. Vooral is veel aandacht gegeven aan de anderhalve-meter-regel en de hygiënevoorschriften.De schippers zijn blij dat ze weer de rivier op kunnen en hopen met veel gasten te kunnen gaan varen. Zoals gebruikelijk kunnen belangstellenden boeken bij het TIP in Eibergen, tel.: 0545-471911.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden