Zomerprogramma voor jeugd in Kruidenhof te Mallum

EIBERGEN - De Kruidenhof te Mallum in Eibergen biedt deze zomer een programma speciaal voor kinderen. Op zeven achtereenvolgende zondagmiddagen zijn er uiteenlopende activiteiten voor de jeugd. Het programma is nieuw en opgezet omdat de culturele voorstellingen die normaliter in de hof worden gehouden dit jaar door corona zijn afgelast.

Als eerste activiteit is er op 12 juli pannenkoeken bakken met kruiden uit de tuin. Op 19 juli komt imker Guus ten Brinke uit Eibergen, die van alles uit de doeken doet over het leven van de bij. Een week later, op 26 juli, leert professioneel fotografe Rebke Klokke uit Geesteren de kinderen hoe ze een mooie natuurfoto maken. Op 2 augustus kan de jeugd speuren naar waterbeestjes, ze vangen en bestuderen en weer terugplaatsen. Kunstenares Josefien Geerdink uit Neede gaat op zondag 9 augustus met de kinderen kunstwerken voor in de tuin maken. Gevolgd door een kookworkshop op 16 augustus, waarin heerlijkheden met ingrediënten uit de tuin worden gemaakt. Het programma wordt afgesloten op 23 augustus met een kruidensafari waarin ook het maken van een natuurlijk EHBO-trommeltje aan de orde komt. De activiteiten spelen zich af tussen 13.30 en 15.00 uur en per keer kunnen er maximaal 20 kinderen meedoen. Deelname kost 4,50 euro en is inclusief entree voor de tuin. Opgeven is noodzakelijk en kan via kruidenhof-te-mallum@hotmail.com of tel. 06 39449416.

Als extra activiteit kunnen geocachers tijdens de openingsuren van de tuin met hun hobby bezig gaan. In de Kruidenhof worden meerdere caches verstopt, waarvan de speurneuzen, jong en oud, in het bezoekerscentrum de coördinaten kunnen krijgen. Zij moeten daarvoor wel de normale toegangsprijs van 3 euro betalen. Ook deze activiteit start op 12 juli en loopt door tot het einde van het seizoen half oktober. Geocaching wordt over de hele wereld uitgeoefend en is een soort schatzoeken met behulp van gps of smartphone. Waarbij de ene schat makkelijker te vinden is dan de andere.


www.kruidenhof-te-mallum.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden