De 'diplomawasstraat' in. Foto: Rob Weeber
De 'diplomawasstraat' in. Foto: Rob Weeber

Assink Lyceum reikt 'drive-through' de diploma's uit

NEEDE - Het Assink Lyceum aan de Parallelweg in Neede bedacht een ludiek evenement om de geslaagden toch dat podium te bieden waarop ze recht hebben. In verschillende tijdzones werden woensdag- en donderdagavond per keer acht leerlingen met hun ouders in eigen auto’s de ‘diplomawasstraat’ ingeloodst, waar ze hun feestelijke moment beleefden.

De circa 230 gediplomeerden maken deel uit van de bovenbouw VMBO-bb, kb en g/tl van het Assink Lyceum, en ze variëren in de leeftijd van 14 tot 16 jaar. Met het verlaten van de school, stappen ze het volgend schooljaar de wereld van het mbo in, de middelbare beroepsopleiding. Teamleider vmbo Erik Eggink zag trots toe hoe de leerlingen afscheid namen van hun ‘warme nest’. “Ze maken een nieuwe stap en kiezen voor schooltypes waar het allemaal wat zakelijker aan toegaat. Dat is beste spannend voor ze, hoewel ze dat natuurlijk niet snel toegeven. Het hoort allemaal bij de overgang naar de jongvolwassenheid en we zijn blij als school om positief aan die ontwikkeling te kunnen bijdragen. De eindexamenleerlingen waren medio mei al klaar. Daarna hebben we ze alleen nog gezien bij de eindtoetsen. Dat maakt deze bijeenkomst des te waardevoller. Zo kunnen we toch op een ‘gala-achtige’ wijze afscheid nemen van elkaar.”

Een voor een stapten de leerlingen in hun ‘galakleding’ uit, waarnaar ze werden toegesproken door hun mentor. Met het diploma, het glaasje alcoholvrije champagne en een jaarboek vertrokken ze naar de laatste post voor de ‘cooling down’, een heerlijk ijsje uit eigen streek.

Het Assink Lyceum aan de Parallelweg vormt samen met praktijkonderwijs MaxX het Onderwijsplein Neede en werd geopend in oktober 2016. De opzet was een betere verbinding met de buitenwereld en het bedrijfsleven te creëren. Volgens Erik Eggink is die opzet volledig geslaagd. De vraag naar jonge vakkrachten is almaar stijgende en afgestudeerden in het middelbaar beroepsonderwijs kunnen een leuke baan vinden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden