Jacqueline en Hans Tuenter van Café Restaurant Zalencentrum Baan. Foto: PR
Jacqueline en Hans Tuenter van Café Restaurant Zalencentrum Baan. Foto: PR

25-jarig jubileum voor uitbaters Café Restaurant Zalencentrum Baan

GEESTEREN - Naar schatting zo’n 175 jaar geleden streek de Rijssense familie Baan neer in Geesteren. Ze begonnen een horecagelegenheid tegenover de huidige locatie van Café Restaurant Zalencentrum Baan. Anno 2020 is de naam nog steeds Baan, maar wordt de uitspanning als 25 jaar bestierd door Jacqueline en Hans Tuenter.

Door Rob Weeber

Jacqueline (1964) werd in Ruurlo geboren en volgde een opleiding tot ziekenverzorgster. Hans (1961) komt uit Halle en koos voor de hotelschool, waar hij tot kok werd opgeleid. Ze verhuisden naar Apeldoorn, maar wisten beide dat de komst van kinderen een terugkeer naar de Achterhoek zou betekenen. De wens was een eigen horecagelegenheid, maar niet in de grote stad. “We waren bewust op zoek naar een café-biljart,” vertelt Jacqueline. “Het moest een laagdrempelige gelegenheid zijn, bij voorkeur in een dorp, waar ook rust en ruimte voor het gezin was. In de praktijk blijft dat natuurlijk een lastige combinatie. De horeca is een branche waar je hard moet werken en weinig vrije tijd hebt. Toch is het ons gelukt om een acceptabele balans tussen werk en privé te houden. Juist omdat je aan huis werkt, heb je de kinderen meer om je heen. Toen de kinderen klein waren, zaten ze naast de bar met een glaasje ranja of stonden ze rond het fornuis waar Hans gehaktballetjes bereidde.”

Zonder café was Geesteren niet meer dan een buitenwijk van Borculo. Ze hebben nog steeds prettige herinneringen aan de overname. De familie Baan is hen zeer ter wille geweest en stond altijd klaar om vragen te beantwoorden. Maar ook de gemeenschap heeft het echtpaar in de armen gesloten. “We hebben ons altijd warm welkom gevoeld,’ legt Hans uit. “Toen we de uitspanning over hadden genomen, stond de muziek voor ons klaar. Men was blij dat er een ‘gek’ was gevonden die het overnam. Zonder café was Geesteren niet meer dan een buitenwijk van Borculo, zo werd gezegd. Doordat ik kok was, hebben we meer nadruk op het eten en de catering gelegd. Daarin onderscheidden we ons van de vorige eigenaren. Door de uitbraak van het coronavirus hebben we elf weken stilgelegen. Dat was een moeilijke tijd. Je bent gewend om gasten om je heen te hebben, maar ineens is het stil. Het toeval wilde bovendien dat we net voor de uitbraak van het virus veel zaalreserveringen hadden, maar ook die vielen een voor een weg. Gelukkig is het terras weer open en kunnen we weer gasten ontvangen.”

Kans op waardebon
Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum verloot het echtpaar in de maand juli waardebonnen onder dinerende gasten. Ieder week worden zes bonnen verloot, een van 100 euro, twee van 50 euro en drie van 25 euro, te besteden bij Baan. Dinsdag 7 juli is de eerste trekking. Naast de jubileumactie loopt de actie ‘Rode loper’ voor geslaagde eindexamenkandidaten. Gezelschappen die een diploma-uitreiking bij Baan vieren met een etentje, krijgen een gratis dessert. Tijdens deze actie ligt er daadwerkelijk een rode loper uit bij aankomst.

Foto: Jacqueline en Hans Tuenter van Café Restaurant Zalencentrum Baan (Foto: pr)

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden