Floor Le Coultre en Tim Brackman. Foto: Martina Zuzana Šimkovicová
Floor Le Coultre en Tim Brackman. Foto: Martina Zuzana Šimkovicová

Concert op Eibergs erf door vioolduo Brackman-LeCoultre

EIBERGEN - Vioolmuziek klinkt op vrijdag 31 juli op het erf van de Brackman Boerderij in Eibergen. Verantwoordelijk daarvoor zijn de violisten Tim Brackman en Floor Le Coultre die er twee concerten geven. De middaguitvoering is al volgeboekt, maar voor het avondoptreden zijn nog plaatsen beschikbaar.

De twee leden van het duo Brackman-LeCoultre ontmoetten elkaar al op jonge leeftijd bij de Academie Muzikaal Talent. Allebei studeerden ze achtereenvolgens bij Joyce Tan, Ilona Sie Dhian Ho (Koninklijk Conservatorium Den Haag) en Pavel Vernikov (Bergamo, Italië). Na samen veel kamermuziek te hebben uitgevoerd in verschillende formaties ontdekten ze het repertoire voor twee violen.
Eind juli/begin augustus maakt het duo Brackman-LeCoultre in de regio een concerttour, tot stand gekomen met steun van het Fonds Podiumkunsten. Dit fonds heeft geld ter beschikking gesteld aan podiumkunstenaars die, aangepast aan de corona-maatregelen, bijzondere initiatieven ontwikkelen om cultuur bij het publiek te brengen. Het fonds biedt daarmee een helpende hand in tijden waarin de cultuur in zwaar weer verkeert. Tim en Floor over hun concerttour: "Door de corona-crisis is het voor veel mensen niet mogelijk om concerten te bezoeken. Wij zijn verheugd live muziek naar u toe te brengen, op prachtige locaties in verschillende regio's."

Op het erf
Op 31 juli doet het duo Brackman-LeCoultre tijdens zijn concerttour de Brackman Boerderij in Eibergen aan. Daar zal het duo buiten op het erf werken spelen voor twee violen en viool/altviool, van componisten als Mozart, Spohr en Prokofjev. Tim Brackman en Floor Le Coultre zullen alle stukken van een persoonlijke toelichting voorzien, waarin ze de luisteraars meenemen naar de tijd waarin de componisten leefden en hun werken schreven.
De Brackman Boerderij is te vinden aan de Kormelinkbulten 3 in Eibergen. Bij slecht weer verhuizen musici en publiek naar de deel van de boerderij. In verband met de anderhalve meter afstand is er een maximum van twintig stoelen per concert.
Het middagconcert van 16.30 tot 17.30 uur is al volgeboekt. Voor het avondconcert met hetzelfde programma, van 20 tot 21 uur, kan nog worden gereserveerd via het e-mailadres info@podiumeibergen.nl. Meld bij reservering het aantal personen en 'concert 2'. Men ontvangt een ontvangstbevestiging van de reservering. Voor het concert wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld, met een richtlijn van 7,50 euro per persoon. Meer informatie op onderstaande website.


www.timbrackman.com


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden