Van links af Madelon Kuijk, Piet Hoogers, Raph Schouten en Marinus Klasen van Kern Gezond Eibergen. Foto: Rob Stevens
Van links af Madelon Kuijk, Piet Hoogers, Raph Schouten en Marinus Klasen van Kern Gezond Eibergen. Foto: Rob Stevens

Kern Gezond Eibergen tovert smile op gezicht inwoner en toerist

Corona-crisis ombuigen naar een positieve vibe

EIBERGEN- ‘Kern Gezond Eibergen’, is met een knipoog, een follow-up van de feedback-groep Eibergen, die op initiatief van de gemeente Berkelland werd samengesteld bij de uitbraak van het corona-virus. Wekelijks vroeg de gemeente een groepje dat Eibergen breed vertegenwoordigt hoe het er in hun woonplaats voor staat ten tijde van de corona-crisis.

"Eind juni kwam bij ons het idee om niet langer achterom te kijken, maar vooruit. En niet te kijken wat niet mag en niet kan, maar wat kan er wèl’’, vertellen de initiatiefnemers. Kern Gezond Eibergen wil de crisis ombuigen naar een positieve vibe en gaat in de zomerperiode wekelijks een activiteitenagenda uitbrengen. Deze wordt verspreid in een oplage van 2.000 bij alle campings, B & B’s, horecazaken en winkels. Kunstenares Janet Timmerije heeft een ‘kerngezonde’ placemat gemaakt met high-lights van Eibergen. Die komt ‘op tafel’ bij de horeca.
"Wij willen verbinden, samenwerken èn nieuwe activiteiten organiseren, waaronder een straatmuziek-dag in het centrum en een picknick op De Maat. De insteek is deze zomer een brede smile op het gezicht te toveren van inwoners en toeristen. De gemeente Berkelland, Eibergse Ondernemers Vereniging, Drukkerij Maarse en Belangenvereniging Bedrijventerreinen Eibergen hebben inmiddels een donatie toegezegd. De naam Kern Gezond Eibergen is ook een voorzet naar de feed-back groepjes die de gemeente in onder meer Borculo en Neede heeft opgezet. "Hoe mooi is het als er ook bijvoorbeeld een Kern Gezond Borculo opstaat.” Inwoners en ondernemers uit Eibergen die in natura of in geld willen bijdragen, zijn meer dan welkom! Zij kunnen een mailtje sturen naar: raphschouten@ziggo.nl. Activiteiten aanmelden kan op www.kerngezondeibergen.nl.

De werkgroep
De werkgroep bestaat uit vijf Eibergenaren. Madelon Kuijk is eigenaar van Het Feestatelier. Verantwoordelijk voor de agenda, financiën en regisseur activiteiten De Maat. Marinus Klasen is internet-ondernemer en verantwoordelijk voor de vormgeving, hosting website en facebook. Piet Hoogers, ondernemer management support, is verantwoordelijk voor de verspreiding en distributie flyers en placemats en is tevens regisseur activiteiten De Brink. Maarten Reimes is voorzitter van INEibergen. Raph Schouten, communicatie en public relations, is verantwoordelijk voor de media-contacten, tekst, relatiebeheer en regisseur straatartiesten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden