Het vaandelzwaaien, waarbij de 1,5 meter afstand keurig werd nageleefd. Foto: PR
Het vaandelzwaaien, waarbij de 1,5 meter afstand keurig werd nageleefd. Foto: PR

Kermis ‘Een jaartje anders!’ in Voor-Beltrum

Kermis ‘Een jaartje anders!’ in Voor-Beltrum

VOOR-BELTRUM - De gemeenschap Voor-Beltrum staat bij jong en oud bekend als een bijzonder hechte gemeenschap. Het kan dan ook niet anders dan dat bepaalde jaarlijkse volksfeesten, zoals met name carnaval en kermis, door de gehele bevolking van dit buurtschap omarmd worden. Voor die volksfeesten gaat men niet op vakantie, daar wil men gewoon bij zijn. De beslissing dat in verband met de coronapandemie een streep werd gehaald door het jaarlijkse kermisfestijn, werd vanzelfsprekend geaccepteerd, maar deed de tussen Groenlo en Beltrum gehuisveste inwoners niet bij de pakken neerzitten. Er moest een alternatief worden bedacht.

Door Theo Huijskes

Coronamaatregelen strikt nageleefd
En dat alternatief kwam er in de vorm van Kermis in Voor-Beltrum ‘Een jaartje anders!’. Achteraf gezien een groot succes. Er hadden zich maar liefst 200 belangstellenden aangemeld voor deelname aan de verschillende activiteiten. Daarnaast waren er nog eens 200 enthousiaste toeschouwers aanwezig. In totaal dus een bezetting van 400 personen en dan te bedenken dat de gemeenschap Voor-Beltrum in totaal slechts 600 inwoners herbergt. De activiteiten, met daarbij onder andere voetbal, volleybal en een fietstoertocht, vonden plaats op en rondom het activiteiten- c.q. feestterrein van de Stichting Halfweg in Voor-Beltrum.

Vanwege de coronacrisis waren er voor alle aanwezigen zitplaatsen gecreëerd in overeenstemming met de coronamaatregelen. Daarnaast werd de drank en dergelijke uitgeserveerd, waarbij terdege rekening werd gehouden met de voorgeschreven 1,5 meter afstand. Bovendien moest iedere belangstellende zich vooraf aanmelden en werd er bij iedereen een gezondheidscheck afgenomen, alvorens men het terrein mocht betreden.

Voor-Beltrumse Kermis in 2021 75 jaar
Volgens het algemeen bestuur was de alternatieve activiteit een groot succes. “Na een aantal uurtjes sport- en andere activiteiten vond rond 15.30 uur de prijsuitreiking plaats, waarna het vervolgens de beurt was aan de vaandelzwaaiers voor hun traditionele vaandelhulde. Het geheel werd afgesloten met een gezellig samenzijn, waarbij de formatie The Scrolling Phones voor passende achtergrondmuziek zorgde.” Het bestuur wil daarnaast niet onvermeld laten dat er ook terdege aan de allerjongsten is gedacht. “Die konden zich uitleven in of op de draaimolen, het springkussen en een zandbak. Ook was de inmiddels overbekende ijs-taxi aanwezig voor overheerlijke ijsjes. Rond 18.00 uur werden de festiviteiten afgesloten. Ondanks alle beperkingen met betrekking tot Covid-19, zijn wij met ons allen blij en trots dat wij op een dergelijke manier als gemeenschap bij elkaar konden zijn. Wij maken ons nu op voor de Voor-Beltrumse Kermis 2021, te vieren op 31 juli, 1, 2 en 3 augustus, en dit mede in het kader van ons 75-jarig jubileum!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden