Aandachtig luisteren naar de instructies. Foto: Hilde Weerman
Aandachtig luisteren naar de instructies. Foto: Hilde Weerman

Mallumse Molen scoort met tennisclinic

Algemeen

EIBERGEN - Zeven nieuwe jeugdleden, acht nieuwe seniorleden en meerdere aanvragen voor les: dat was de oogst van een zeer geslaagde clinic van tennisvereniging De Mallumse Molen uit Eibergen. Niet voor niets kregen trainers en organisatie na afloop een groot applaus.

De op zaterdag 29 augustus gehouden clinic was bestemd voor zowel niet-leden als leden. Dus de één kwam naar het tennispark om wat bij te leren en de ander om (hernieuwd) kennis te maken met tennis en/of de club. Op het programma stonden een training in techniek, in tactiek en een gezellige afsluiting.
Na de goede warming-up heette trainer Jord iedereen welkom mede namens zijn drie collega's Stijn, Pieter en Stefan. De deelnemers werden verdeeld in vier groepen, die roulerend over de banen alle basisslagen langs zagen komen. Bij Stefan kreeg de forehand aandacht, Jord nam de backhand voor zijn rekening, Pieter de volley en Stijn de service.
Op de baan bij Stijn stond een heuse snelheidsmeter, dus de deelnemers konden eens ervaren hoe hard hun service doorkwam. Dat viel overigens wel wat tegen. Bij de jeugd, zo vertelde Iris, was er ook een koekiemonster met een netje waar je ballen in moest zien te slaan. Dit was heel leuk, maar best wel lastig, vond ook Kjelt. Ook was er een ballenkanon en dat was misschien wel het leukste van alles. Jasper gaf aan dat hij de oefening het leukste vond waarbij je de ballen zo netjes mogelijk moest slaan. Kjelt vond dit ook erg leuk. En Anouk vond het maar lastig kiezen wat het leukste was. Het was ook erg gezellig vonden de kinderen.

Vragen
Er was ook voldoende ruimte om vragen te stellen en daar maakte menig senior gebruik van. Zo legde Stefan uit dat je om een snelle forehand te slaan niet per se harder moet slaan, maar met name in de bal moet ‘vallen’ en doorslaan. Pieter maakte duidelijk dat voor een goede volley het instappen en een korte beweging richting de bal erg belangrijk is. Stijn gaf de tip mee dat je meer rechtop moet staan bij de opslag, als de ballen vaak in het net terechtkomen. Tot slot werd bij Jord duidelijk wat de verschillen waren tussen een enkelhandige en dubbelhandige backhand. Bij de enkelhandige backhand ervaar je meer reikwijdte, maar bij de dubbelhandige meer controle, ook al vergt die een pasje meer.
Na de verschillende trainingen werden de deelnemers in nieuwe groepen verdeeld en werd het net geleerde meteen in de praktijk gebracht in diverse onderlinge partijtjes. De trainers gaven her en der nog wat tips mee, want in een partijtje gaat het soms net even anders. Ook voor de senioren was er ter afsluiting een drankje met lekkere hapjes. Uit de enthousiaste reacties bleek dat de clinic zeker voor herhaling vatbaar was.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant