Computercursussen voor beginners in Bibliotheek

BERKELLAND - Wie altijd al eens meer over de computer wilde weten, maar niet weet waar te beginnen, kan terecht in de bibliotheek. De komende weken start het nieuwe seizoen met computercursussen voor beginners. Er worden zowel cursussen voor echte beginners als voor iets gevorderden aangeboden. Deelname is gratis voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Natuurlijk worden de corona-maatregelen tijdens de lessen in acht genomen.

Klik & Tik
Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Iedereen kan vanuit de luie stoel winkelen of beeldbellen met familie en vrienden. Of kan met de computer vanuit huis biebboeken reserveren, of zelfs digitale boeken lenen. Maar ook bankzaken en belastingen moeten steeds vaker zelf geregeld worden. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. De Bibliotheek verzorgt daarom al enige tijd de cursus Klik & Tik. Tijdens deze lessen krijgen de deelnemers persoonlijke hulp. De cursusleider past zich aan aan het tempo van de cursist en legt met name de nadruk op het ‘waarom’ van alle stappen die genomen worden, zodat de uitleg duidelijk en laagdrempelig is. De cursusgroep bestaat uit een klein aantal mensen, die hetzelfde niveau hebben. Tijdens deze lessen wordt onder andere geleerd hoe internet werkt, maar ook leert men omgaan met het apparaat. Het programma bestaat uit lessen die bij de basis beginnen en in een rustig tempo worden doorlopen. Het is mogelijk om thuis te oefenen met behulp van een werkboek en online cursusmateriaal. Klik & Tik bestaat uit module van zes lessen. Ook bestaat de mogelijkheid om een vervolgcursus voor de computer, van opnieuw zes lessen, te volgen.

Cursuslocaties en data
De volgende cursussen, met startdata, staan op de rol voor de komende tijd.
Borculo: Klik & Tik basis (21 september); Borculo: Klik & Tik Tablet Android (22 september); Neede: Klik & Tik basis (23 september); Eibergen: Klik & Tik basis (1 oktober);

Aanmelden
Aanmelden is mogelijk door telefonisch contact op te nemen met het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929). Natuurlijk kan men zich ook aanmelden in de plaatselijke Bibliotheek. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen gratis deelnemen. Niet-leden kunnen deelnemen door lid te worden van de bieb (53 euro per jaar bij automatische incasso) of door het betalen van het cursusgeld (60 euro).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden